Рецепт гарбузового медівничка

10-02-2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

 

Рецепт гарбузового медівника

Насправді, домашня випічка набагато смачніша тої, що з магазину.

Але на готування ще треба мати час, чи не так?

А до чаю-кави, на перегляд домашнього кіно, в затишку сім’ї чи з друзями – так хочеться здивувати близьких.

Тому: готуємо швидко та якісно, та ще й дбаємо за здоров’я та вітаміни ;)

Складники:

2 стакани гарбузової м’якоті, потертої на найбільшій терці,
1.2 стакани цукру
2 яєць
1 ст.ложка меду
1 ст.ложка олії
1 ст.ложка маргарину чи масла
2 стакани муки (в залежності від вологості гарбузу – можна більше/менше)
1 пачка розпушувача
Ванілін, родзинки, гвоздика, цедра та мускат  за смаком

 

Технологія:

Нагріваємо духовку до 220С
Шинкуємо на терці гарбуз
Розтираємо міксером маргарин, цукор, ванілін, яйця, мед до пінної масси – хвилин 5.
Муку з розпушувачем поступово додаємо до пінної маси – вона повинна загуснути до стану густого крему, але не бути комом – тому додаємо ложку за ложкою.
Мучну массу додаємо до гарбузового тертя, швидко вимішуємо. Якщо гарбуз дуже вологий, потрошку досипаємо муку в масу і поступово розмішуємо. Маса мучного має бути настільки густою, щоб не дати зглибитися пирогу, тому треба слідкувати, щоб тісто було пропорційно до гарбуза, не було рідким.
Коли ви бачите, що маса є однорідною і тугою  - але знову ж, не комом, достатньо м’якою – додаєте олію, родзинки та ароматні приправи за бажанням.
Мастимо форму жиром і туди викладаємо рівномірно тісто.
Ставимо в духовку при 220С на 15 хвилин, потім на 200С ще на 30 хвилин.

Можна подавати теплим з ванільним соусом або просто щипати по шматку коли завгодно  :)