Клафуті зі змішаних ягод

06-07-2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

Друзі, з понеділка радіємо літу - адже сезон ягід та фруктів для здоров'я ніхто не відміняв! 
Готуємо Клафуті разом - смачнющий рецепт - перевірено.
.
Немає нічого кращого за бабусин рецепт зі свіжих фруктів. Шеф-кухар Бернар ділиться смачним рецептом Clafoutis від своєї бабусі, французьким десертом випічки, що буде нагадувати вам про дім з друзями та близькими. Використовуйте сезонні свіжі фрукти і насолоджуйтеся! Дивіться відео рецепт.
4 порції
Клафуті**
1 чашка* полуниці, очищена, розрізати навпіл
1/2 чашка малини
1/2 чашки ожини
1/2 чашки чорниці
3 столові ложки цукру
1/2 лимона, цедра
4 великих яйця
1/2 чайної ложки екстракту ванілі 
1/2 чашки борошна, плюс 1 столова ложка для посипки
щепітка солі
2 столові ложки рафінованої олії 
2 чашки молока 
столова ложка масла/маргарину
*1 чашка = 240 мл
У мисці, обережно змішати ягоди з 2 столовими ложками цукру і лимонною цедрою. Розмістіть ягоди на великій тарілці. Залишти їх у морозилці на 1 годину. Збийте яйця у великій мисці з рештою цукру і ваніллю. Туди ж збийте борошно та сіль. У маленькій каструлі, нагріти молоко з олією до 40 с. Збивайте тепле молоко в потоці в суміші борошна до отримання однорідної маси. Накрийте.Дайти постояти при кімнатній температурі протягом 1 години. (Якщо у вас обмаль часу - не морозьте фрукти та не настоюйте тісто).
Розігріти духовку до 220с. Вимажте сковорідку або форму маслом/маргарином. Посипте борошном. Вилийте тісто в пформу/сковорідку Рівномірно розподіліть ягоди зверху. Випікати 30 хвилин або до золотої корочки зверху або до стану, коли зубочистка виходить чиста з тіста всередині. Подавати теплим. 
Дуже смачно зверху класти кульку з морозивом.
**Класичне клафуті – з вишень. На фото ми готували клафуті з вишень та абрикос. Замість муки додавали мигдальну муку – смакотаааааа!