Чим корисні сушені яблука

29-09-2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

 

 

Сушені яблука. Опис, склад, калорійність, шкода і корисні властивості сушених яблук, яблука сушені калорійність

 

Приготування Для отримання сушених яблук вибираються кислі або кисло-солодкі сорти яблук. Відсортовані для сушіння яблука миють у холодній воді, потім її зціджують, а плоди обсушують на повітрі.

Чисті яблука очищають від шкірки і серцевини, потім нарізують часточками або гуртками і опускають на кілька хвилин в підсолену воду (20 грам солі розводять в 1 літрі води), це дозволяє зберегти м’якоті світлий відтінок.

Сушать яблука або на сонці, або в духовці. Сонячна сушка.

Нарізані яблука рівномірно розкладають на підносах і щодня перевертають. Залежно від погодних умов процес сушіння займає від 2-х до 4-х днів. Сушіння в духовці.

Яблука розкладають на деку і поміщають духовку.
Для рівномірної сушки яблука час від часу необхідно струшувати. Ідеальна температура для сушки 75-80 С, а весь процес займає близько 6-8 годин. При правильному сушінні сушені яблука набувають світло-кремовий колір, вони м’які і еластичні на дотик.

Відзначимо, що з 10 кг свіжих яблук в середньому виходить близько 1-1. 5 кг сушених яблук. Склад 31. 8 г
0. 9 г
0. 3 г
57.

2 г
Харчові волокна () 8.
7 г
Зола 1. 1 г
Вітаміни: (тіамін) 0. 05 мг
(Рибофлавін) 0. 16 мг
(Вітамін В3 або вітамін РР) 0. 93 мг
(Пантотенова кислота) — 0. 25 мг
(Піридоксин) 0. 125 мг
(Аскорбінова кислота) 3. 9 мг
(Токоферол) 0. 53 мг
(Вітамін В4) 17.
6 мг
Макроелементи: Мікроелементи: 1. 4 мг

1. 3 мкг
0. 2 мг

Калорійність У 100 г сушених яблук в середньому міститься близько 243 ккал. Користь сушених яблук Відомо, що при тривалому зберіганні яблука втрачають більшу частину містяться в них вітамінів та інших корисних речовин.

А в сушених яблуках ці процеси відбуваються значно довше, то їх користь, починаючи з кінця зими і до наступного врожаю, очевидна. Сушені яблука принесуть користь при кашлі, гіпертонії, тромбофлебіті, захворюваннях ендокринної та серцево-судинної систем, а також запорах і хронічному запаленні товстої кишки.
Вони покращують травлення і роботу кишечника, підвищують імунітет, стимулюють роботу нервової системи, і позитивним чином впливають на обмін речовин в організмі. Яблука рекомендують при вагітності і під час лактації, а також людям у віці. Кілька яблук в день значно знизять ризик розвитку старечого недоумства, втрати пам’яті і послужать прекрасною профілактикою онкологічних захворювань.

Сушені яблука також послужать відмінною альтернативою цукеркам та іншим солодощам для дітей. Незважаючи на солодкий смак, вони не містять жир і багаті вітамінами і мінералами.
Обережно! Основними протипоказаннями до вживання сушених яблук є ожиріння і цукровий діабет.

По матеріалах інтернету