Блог

  • Кохання - це...

    14.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Кохання це...твоя половинка, твій дім, твоя дитина, твої батьки, твої друзі, твої близькі, твій собака, твій кіт... ця квітка, що на підвіконні сусіда, цей старенький будиночок в твоєму селі...нескінченний список, - слова, що тільки оболонка твоєї суті...

    Чарвні слова Джона Леннона "Imagine All the People" - він так бачив кохання...
    І його ліжковий страйк був намаганням примирення зі світом - прикладом кожному, хто небайдужий. 
    Кохаймо і нас покохають, бо головне, напевно, що всередині нас :)

     

  • Готуємо мафіни для коханих– асортимент за 30 хвилин!

    13.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Дуже простий рецепт мафінів – порадуйте своїх близьких!

    Складники:

    200г муки

    1,5 ч.л. розпушувача (або ½ пачки)

    100мл олії

    75мл молока

    1 яйце

    Варіанти доданків* – на Ваш смак:

    Фісташки, або кешью, або мигдаль – дрібно насічені

    1ст.ложка сухих фруктів (курага, вишня, фініки, інжир і т.і.)

    2 ч.л. какао (можна додати посіченого кондитерського шоколаду)

    2 ч.л. порошкового зеленого чаю.

    Сир типу горгонзола 1 ст.л. – накрошити

    Шпинат подрібнити в блендері - пучечок

     

    Готування:

    Відразу нагрійте духовку до +180с

    Тісто треба вимішати скоро, тому спочатку приготуйте всі складники.

    Муку просійте та змішайте з розпушувачем.

    Окремо збийте вінчиком олію, яйце та молоко.

    Вилийте молочно- олійну рідину в муку і скоро перемішайте лопаткою.

    Поділіть тісто на стільки частин, скільки Ви складників вибрали. На кількість тіста  пропонується не більше 4 – тіста небагато.

    В кожну частину висипте вибрані вами доданки та сіль або цукор за смаком (в солодкі – цукор та ваніль, в шпинатні – сіль) та скоро перемішайте, накладіть у формочки майже до повних.

    Випікайте 10-15 хвилин. Остудіть та подавайте на стіл. Можна теплими.

    *Поєднання доданків – як приклад:

    1. Курага та кешью

    2. Фісташки та зелений чай

    3. Какао та шоколад

    4. Шпинат та горгонзола (можете замінити на твердий сир)

    5. Гарбузове насіння та сир

    Варіантів складників багато – фантазуйте та пробуйте!

    Смачного!

  • Як вибрати постільну білизну

    04.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чи знаєте Ви, що ми проводимо майже третину життя в ліжку?

    Це, безперечно, наштовхує на думку, що ліжко таки дуже важливий елемент в нашому помешканні, а постіль на ньому – запорука нашого сну і… наступного дня. Тому що: як будемо спати, такий і день в нас буде – напевно, тяжко заперечувати.

    Про ліжко ми не будемо зараз писати – це окрема велика тема, пов’я зана і з декором, і з інтер’єром, і з площею кімнати.

    Давайте зупинимося на білизні. Що є найголовнішим?

    Ми всі достатньо емоційні і сприймаємо красу – в кожного вона своя. Комусь треба щось яскраве, хтось любить темну гаму, а є люди що припадають до мінімалізму. І це вибір будь-чого – ми сприймаємо подобається – не подобається, і тільки потім включаємо раціональне мислення.

    Давайте будемо тренуватися – емоції можна контролювати. Тому, говоримо про реальні речі, які будуть впливати на наше самопочуття та сприняття. І це буде, в першу чергу, тактильні характеристики – що ми відчуваємо, торкаючись тієї чи іншої тканини? Як ми себе почуваємо, лежачи в ліжку взимку чи в літо? Чого ми прагнемо в ліжку?

    Тому, саме вибір тканини є найголовнішим. Зараз у нас величезний вибір: сатин, бязь, бавовна, льон.

    Якщо ви думаєте про сатин, який є досить міцним і глянцевим, Ви повинні знати -  він холодить взимку, тому краще його використовувати влітку.

    Бавовна є досить привабливою і демократичною тканиною для постільної білизни і при тому деякі категорії виглядають дійсно презентаційно – це про емоції.

    Залишився ще льон. Це єдина тканина, яка є дуже міцною і при тому підтримує Вас в залежності від погоди: влітку холодить, взимку гріє. Тактильно льон може бути від досить грубого рядна до тоненької гладі, що нагадує батист – це кому що до вподоби. Льон виглядає неперевершено після прання - найкраще йгого не прасувати, щоб залишити неповторну текстуру - дуже модний тренд.

    Вибір за вами.

  • Напевно, вже час готуватися до Різдвяного столу...

    05.01.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Але ж яка господиня без куті на Різдво?
    Отже, до першої зірки чекати не будемо, готуємося вже - 12 пісних страв, а кутя головує.
    Якщо маєте пропозиції або цікаві рецепти - завжди просимо.

    Кутя від Дарії Цвєк - смачно і поживно:)

    Складники: 2 склянки пшениці, 1 склянка маку, 1 склянка цукру, 2 столові ложки меду, горіхи, родзинки, вишневе варення за смаком. 

    Приготування. Пшеницю помийте у кількох водах, залийте окропом у рівень із зерном, накрийте і варіть на легкому вогні кілька годин до готовності (якщо вода википатиме, доливайте окропом). Мак помийте, залийте окропом і залишіть на 2-3 години чи на ніч накритим, щоб набухнув. Після того воду злийте, а мак розітріть у макітрі без цукру або змеліть його на м’ясорубці з дуже густим ситком. До втертого маку додайте пшеницю, обчищені й підсмажені горіхи, помиті родзинки, влийте переварену воду, додайте мед, цукор за смаком і вишневе варення. Готову кутю урочисто подайте в керамічній мисці з дерев’яною ложкою. 

    #кутя #різдво #свята

  • Треба пекти миколайчикв та пряничну хатинку.

    18.12.2013, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Пропонуємо перевірений рецепт печива на день Святого Миколая від Дарії Цвег.

    Медівникове тісто:
    4 склянки муки
    150г маргарину
    1 склянка цукру
    1.2 склянки меду
    2 жовтки
    1 яйце
    1 чайна ложка цинамону (кориці)
    1-2 мелені гвоздички
    1 чайна ложка соди
    Кілька столових ложок чорної кави або сметани
    Помадка:

    1 склянка цукру-пудри,
    1 білок,
    сік з цитрини,
    1 чайна ложечка масла,
    ванілін.

    До просіяної з содою та спеціями муки додайте маргарин, втертий на грубій терці, цукор, жовтки, яйце, розтоплений мед. Усі продукти січіть ножем до утворення однорідної маси, підливаючи кавою або сметаною, - тісто має бути такої густоти, як на пироги (вареники). Місіть його довго, щоб набуло еластичності, - чим довше місити, тим краще підростуть медівники під час випікання. Готове тісто розкачайте на корж завтовшки 1 см. Витніть з цупкого паперу чи фольги силует «Миколая» - це буде трафарет, за допомогою якого витинаємо фігурки «миколайків». Готові тістечка розкладіть на змащений жиром лист і змастіть зверху білком. Обережно випікайте в нагрітій печі (190-200 градусів С), стежачи, щоб не пересушити.

    Помадку приготуйте так:
    Втирайте цукор-пудру з білком дерев’яною ложкою у глибокій тарілці на однорідну пухку масу, поки не стане потріскувати під ложкою, додайте за смаком сік з цитрини, ванілін і ложечку масла. Частину помадки зафарбуйте буряковим соком. Помадку викладіть у паперовий ріжок, зроблений з пергаментного паперу, чи кондитерський шприц. Обережно витискаючи, намалюйте по ще теплих випечених медівниках – «миколайках» одежу білою і рожевою помадкою. Можете намалювати на папері обличчя, вирізати і приклеїти його до силуету, з вати зробити бороду, а з фольги шапочку. Доведеться терпляче попрацювати, щоб «Миколай» вдався і був усміхненим.

    (Дарія Цвек – це знаменита українська майстриня-кулінар, справжній академік українського куховарства, авторка відомої книжки «Солодке печиво».)

  • Чи багато знаєте Ви про льон?

    16.12.2013, 4HappyPeople.com.ua Manager

    З Вікіпедії:

    Льон-довгуне́ць (лат. Linum Usitatissimum у перекладі означає «найкорисніший») — вид рослин з роду Льон (рід). Дуже поширена сільськогосподарська культура, з якої одержують цінне промислове лляне волокно.
    Батьківщина льону — Південна Азія, Персія, Індія та узбережжя Середземного моря, де і тепер зустрічаються дикорослі види льону.
    Ця рослина була відомою людям ще в кам'яному віці: його залишки знайдені в найдавніших пальових будівлях на швейцарських озерах; лляні тканини носили в Ассирії та Вавилонії; у гробницях єгипетських пірамід мумії забинтовані льняним полотном.

    Лляна тканина не є дешевою, вона вважається дійсно якісною і не для массових виробів.

    Причина – умови  і затрати на вирощування, виробництво, процеси виробництва. Виробництво лляних тканин є високо затратним та потребує багато операцій.

    Наприклад, в залежності від урожаю – висоти рослини льону – формується широта тканого полотна!