Блог

  • Рецепт яблочного пирога или шарлотка

    04.03.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Наверное, Вы уже пообедали...
    Не хотите пордумать об ужине для близких?

    Возможно, вы все наизусть знаете рецепт шарлотки, но каждому из нас стоит иногда напоминать 

    Итак:

    4-6 яиц
    стакан муки
    стакан (или по вкусу) сахара
    1 кг яблок (лучше твердых и с кислинкой)
    ваниль, корица по вкусу

    -Поставьте разогреться духовку до 180 - 190 С.
    - Сначала очистим и нарежем яблоки на дольки 1 - 1,5 см толщиной, равномерно выложим толстым концом в предварительно смазанную и посыпанную манкой форму, посыпем корицей.
    - Взбиваем белки до крутой пены; добавляем сахар, еще взбиваем до состояния, когда пена такая густая, что форма капли не меняется (учтите, многое зависит от качества яиц, - не расстраивайтесь, если пена не достигает нужной кондиции - бисквит все равно взойдет - просто хорошо взбейте в течение 5 минут). 
    - Добавьте желтки и еще пару минут взбивайте.
    - Высыпайте муку постепенно в яичную смесь, постоянно мешая на медленном режиме миксера, добавьте ваниль.
    - Аккуратно выливайте тесто на яблоки в форме, равномерно распределив его количество на всю поверхность, но не смешивайте, даже если получилось неровно - тесто само займет нужное мето.
    - Закладываем наше творение в разогретую духовку и печем при температуре (180-190 С) в течение 30-35 минут.

    Готовый пирог аккуратно, без резких движений оставить остудить на минут 15 - пусть тесто привыкнет к изменению температуры (помните, что бисквит не терпит резких шумов (даже в духовке) и сотрясений).
    Пирог можно подавать теплым, и потом с радостью доедать всей семьей (компанией) холодным. 
    По вкусу можно притрусить сахарной пудрой либо приготовить заранее яичный соус и полить. 

    Приятного аппетита!

    Делитесь с нами рецептами - мы их оформим в нашем блоге с указанием автора и ссылкой на вашу страничку!

    http://4happypeople.com.ua/blog/

     

  • Як святкують свято Валентина у Японії

    14.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Японія – країна з дуже сильними традиціями. Але попри все японці дуже відкриті до нового.
    14 лютого японці шаленіють від шоколаду! Жінки дарують шоколад чоловікам, хлопцям, коханим, друзям. Японські шоколадні компанії виготовляють шоколад різноманітних форм, смаків та кольорів і …роблять пів річного бюджету на свято Валентина!
    Деякі люди люблять це свято, деякі вважають його приводом для бізнесу підняти продаж.
    Як би не складалося, маємо надію що Ви кохаєте та є коханими і бажаємо вам найтепліших почуттів протягом усього року – 365 днів!
    …І пам’ятаємо – найцінніше може бути неяскравим ;-)

  • Кохання - це...

    14.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Кохання це...твоя половинка, твій дім, твоя дитина, твої батьки, твої друзі, твої близькі, твій собака, твій кіт... ця квітка, що на підвіконні сусіда, цей старенький будиночок в твоєму селі...нескінченний список, - слова, що тільки оболонка твоєї суті...

    Чарвні слова Джона Леннона "Imagine All the People" - він так бачив кохання...
    І його ліжковий страйк був намаганням примирення зі світом - прикладом кожному, хто небайдужий. 
    Кохаймо і нас покохають, бо головне, напевно, що всередині нас :)

     

  • Готуємо мафіни для коханих– асортимент за 30 хвилин!

    13.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Дуже простий рецепт мафінів – порадуйте своїх близьких!

    Складники:

    200г муки

    1,5 ч.л. розпушувача (або ½ пачки)

    100мл олії

    75мл молока

    1 яйце

    Варіанти доданків* – на Ваш смак:

    Фісташки, або кешью, або мигдаль – дрібно насічені

    1ст.ложка сухих фруктів (курага, вишня, фініки, інжир і т.і.)

    2 ч.л. какао (можна додати посіченого кондитерського шоколаду)

    2 ч.л. порошкового зеленого чаю.

    Сир типу горгонзола 1 ст.л. – накрошити

    Шпинат подрібнити в блендері - пучечок

     

    Готування:

    Відразу нагрійте духовку до +180с

    Тісто треба вимішати скоро, тому спочатку приготуйте всі складники.

    Муку просійте та змішайте з розпушувачем.

    Окремо збийте вінчиком олію, яйце та молоко.

    Вилийте молочно- олійну рідину в муку і скоро перемішайте лопаткою.

    Поділіть тісто на стільки частин, скільки Ви складників вибрали. На кількість тіста  пропонується не більше 4 – тіста небагато.

    В кожну частину висипте вибрані вами доданки та сіль або цукор за смаком (в солодкі – цукор та ваніль, в шпинатні – сіль) та скоро перемішайте, накладіть у формочки майже до повних.

    Випікайте 10-15 хвилин. Остудіть та подавайте на стіл. Можна теплими.

    *Поєднання доданків – як приклад:

    1. Курага та кешью

    2. Фісташки та зелений чай

    3. Какао та шоколад

    4. Шпинат та горгонзола (можете замінити на твердий сир)

    5. Гарбузове насіння та сир

    Варіантів складників багато – фантазуйте та пробуйте!

    Смачного!

  • Як вибрати постільну білизну

    04.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чи знаєте Ви, що ми проводимо майже третину життя в ліжку?

    Це, безперечно, наштовхує на думку, що ліжко таки дуже важливий елемент в нашому помешканні, а постіль на ньому – запорука нашого сну і… наступного дня. Тому що: як будемо спати, такий і день в нас буде – напевно, тяжко заперечувати.

    Про ліжко ми не будемо зараз писати – це окрема велика тема, пов’я зана і з декором, і з інтер’єром, і з площею кімнати.

    Давайте зупинимося на білизні. Що є найголовнішим?

    Ми всі достатньо емоційні і сприймаємо красу – в кожного вона своя. Комусь треба щось яскраве, хтось любить темну гаму, а є люди що припадають до мінімалізму. І це вибір будь-чого – ми сприймаємо подобається – не подобається, і тільки потім включаємо раціональне мислення.

    Давайте будемо тренуватися – емоції можна контролювати. Тому, говоримо про реальні речі, які будуть впливати на наше самопочуття та сприняття. І це буде, в першу чергу, тактильні характеристики – що ми відчуваємо, торкаючись тієї чи іншої тканини? Як ми себе почуваємо, лежачи в ліжку взимку чи в літо? Чого ми прагнемо в ліжку?

    Тому, саме вибір тканини є найголовнішим. Зараз у нас величезний вибір: сатин, бязь, бавовна, льон.

    Якщо ви думаєте про сатин, який є досить міцним і глянцевим, Ви повинні знати -  він холодить взимку, тому краще його використовувати влітку.

    Бавовна є досить привабливою і демократичною тканиною для постільної білизни і при тому деякі категорії виглядають дійсно презентаційно – це про емоції.

    Залишився ще льон. Це єдина тканина, яка є дуже міцною і при тому підтримує Вас в залежності від погоди: влітку холодить, взимку гріє. Тактильно льон може бути від досить грубого рядна до тоненької гладі, що нагадує батист – це кому що до вподоби. Льон виглядає неперевершено після прання - найкраще йгого не прасувати, щоб залишити неповторну текстуру - дуже модний тренд.

    Вибір за вами.

  • Напевно, вже час готуватися до Різдвяного столу...

    05.01.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Але ж яка господиня без куті на Різдво?
    Отже, до першої зірки чекати не будемо, готуємося вже - 12 пісних страв, а кутя головує.
    Якщо маєте пропозиції або цікаві рецепти - завжди просимо.

    Кутя від Дарії Цвєк - смачно і поживно:)

    Складники: 2 склянки пшениці, 1 склянка маку, 1 склянка цукру, 2 столові ложки меду, горіхи, родзинки, вишневе варення за смаком. 

    Приготування. Пшеницю помийте у кількох водах, залийте окропом у рівень із зерном, накрийте і варіть на легкому вогні кілька годин до готовності (якщо вода википатиме, доливайте окропом). Мак помийте, залийте окропом і залишіть на 2-3 години чи на ніч накритим, щоб набухнув. Після того воду злийте, а мак розітріть у макітрі без цукру або змеліть його на м’ясорубці з дуже густим ситком. До втертого маку додайте пшеницю, обчищені й підсмажені горіхи, помиті родзинки, влийте переварену воду, додайте мед, цукор за смаком і вишневе варення. Готову кутю урочисто подайте в керамічній мисці з дерев’яною ложкою. 

    #кутя #різдво #свята

  • Треба пекти миколайчикв та пряничну хатинку.

    18.12.2013, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Пропонуємо перевірений рецепт печива на день Святого Миколая від Дарії Цвег.

    Медівникове тісто:
    4 склянки муки
    150г маргарину
    1 склянка цукру
    1.2 склянки меду
    2 жовтки
    1 яйце
    1 чайна ложка цинамону (кориці)
    1-2 мелені гвоздички
    1 чайна ложка соди
    Кілька столових ложок чорної кави або сметани
    Помадка:

    1 склянка цукру-пудри,
    1 білок,
    сік з цитрини,
    1 чайна ложечка масла,
    ванілін.

    До просіяної з содою та спеціями муки додайте маргарин, втертий на грубій терці, цукор, жовтки, яйце, розтоплений мед. Усі продукти січіть ножем до утворення однорідної маси, підливаючи кавою або сметаною, - тісто має бути такої густоти, як на пироги (вареники). Місіть його довго, щоб набуло еластичності, - чим довше місити, тим краще підростуть медівники під час випікання. Готове тісто розкачайте на корж завтовшки 1 см. Витніть з цупкого паперу чи фольги силует «Миколая» - це буде трафарет, за допомогою якого витинаємо фігурки «миколайків». Готові тістечка розкладіть на змащений жиром лист і змастіть зверху білком. Обережно випікайте в нагрітій печі (190-200 градусів С), стежачи, щоб не пересушити.

    Помадку приготуйте так:
    Втирайте цукор-пудру з білком дерев’яною ложкою у глибокій тарілці на однорідну пухку масу, поки не стане потріскувати під ложкою, додайте за смаком сік з цитрини, ванілін і ложечку масла. Частину помадки зафарбуйте буряковим соком. Помадку викладіть у паперовий ріжок, зроблений з пергаментного паперу, чи кондитерський шприц. Обережно витискаючи, намалюйте по ще теплих випечених медівниках – «миколайках» одежу білою і рожевою помадкою. Можете намалювати на папері обличчя, вирізати і приклеїти його до силуету, з вати зробити бороду, а з фольги шапочку. Доведеться терпляче попрацювати, щоб «Миколай» вдався і був усміхненим.

    (Дарія Цвек – це знаменита українська майстриня-кулінар, справжній академік українського куховарства, авторка відомої книжки «Солодке печиво».)

  • Чи багато знаєте Ви про льон?

    16.12.2013, 4HappyPeople.com.ua Manager

    З Вікіпедії:

    Льон-довгуне́ць (лат. Linum Usitatissimum у перекладі означає «найкорисніший») — вид рослин з роду Льон (рід). Дуже поширена сільськогосподарська культура, з якої одержують цінне промислове лляне волокно.
    Батьківщина льону — Південна Азія, Персія, Індія та узбережжя Середземного моря, де і тепер зустрічаються дикорослі види льону.
    Ця рослина була відомою людям ще в кам'яному віці: його залишки знайдені в найдавніших пальових будівлях на швейцарських озерах; лляні тканини носили в Ассирії та Вавилонії; у гробницях єгипетських пірамід мумії забинтовані льняним полотном.

    Лляна тканина не є дешевою, вона вважається дійсно якісною і не для массових виробів.

    Причина – умови  і затрати на вирощування, виробництво, процеси виробництва. Виробництво лляних тканин є високо затратним та потребує багато операцій.

    Наприклад, в залежності від урожаю – висоти рослини льону – формується широта тканого полотна!