Блог

  • Чому варто вибирати постільну білизну з льону

    28.08.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Постільна білизна з льону - це високоякісна білизна, яке відноситься до середньої і дорогої цінової категорії постільної білизни. Льняна тканина має ряд переваг, таких як:

    екологічність;
    зносостійкість і висока міцність;
    прекрасні гігієнічні характеристики;
    гігроскопічність - здатність тканини поглинати пари з повітря;
    чудова пропускна здатність - повітря проходить дуже легко;
    невеликий ступінь маркості (не потребує частого прання);
    практично не линяє і не мнеться;
    прекрасно тримає забарвлення.

    Постільна білизна з льону не жовтіє, довго зберігаючи свій ідеальний зовнішній вигляд. Крім перерахованих вище властивостей даної постільної білизни, льняна тканина має текстуру, яка надає масажний ефект під час Вашого відпочинку, знімає втому, а також має профілактичний ефект шкірних захворювань.

    Постільна білизна з льняної тканини виготовляється з 100%-ного льону та з напівльняних тканин.

    Лікарі всього світу рекомендують постільну білизну з льону людям, які страждають алергією або астмою і людям з проблемною шкірою.

    Рекомендації по догляду

    Білизна з льону може похвалитися своєю довговічністю. Постільна білизна з льону може давати усадку 2-6%, ось чому необхідно дотримуватися інструкцій, які вказані на етикетці товару.

    Льон легко прати і прасувати. Експерти радять прати постільну білизну з льону в пральній машині при температурі 90°С. Кількість обертів пральної машини не повинна перевищувати 400 за хвилину. Перед тим, як покласти вироби в пральну машину, рекомендується вивернути підковдру і наволочки навиворіт , що дозволить довше зберегти малюнок тканини. Також постарайтеся заповнювати барабан пральної машини до 60%.

    Намагайтеся використовувати при пранні порошки з мінімальним вмістом відбілюючих компонентів, щоб не пошкодити малюнок на тканині. Категорично не рекомендується використовувати відбілювачі.

    Є й народні поради по догляду за білизною з льняної тканини, наприклад такі вироби відіпрати простіше, якщо попередньо намилити їх і витримати в теплій воді 1 годину. Потім радять додати у воду трохи прального порошку і 1 столову ложку оцту. Потім випрати і гарненько прополоскати.

    Щоб зберегти яскравість пофарбованих льняних тканин, в мильний розчин при пранні додають сіль, оцет додають при полосканні.

    Ви завжди можете купити постільну білизну з льону в нашому інтернет-магазині  - в нас найкраще поєднання ціна - якість. Виготовляємо постільну білизну та інші речі домашнього текстилю на замовлення, а також для ресторанів, готелів, організацій.

    Розміри постільної білизни:

    Півтораспальний комплект:

    Підковдра - 145 х 210 см або 160 х 215 см;

    Простирадло - 145 х 220 см або 150 х 215 см або 160 х 215 см;

    Наволочка - 50 х 70 см (2 шт.) або 70 х 70 см (2 шт.).

    Двоспальний комплект:

    Підковдра - 175 х 210 см або 180 х 215 см;

    Простирадло - 200 х 220 см або 215 х 240 см;

    Наволочка - 50 х 70 см (2шт.) або 70 х 70 (2 шт.)

    Евро комплект:

    Підковдра - 200 х 220 см або 200 х 215 см;

    Простирадло - 220 х 240см або 215 х 240 см;

    Наволочка - 50 х 70 см (2 шт.) або 70 х 70 см (2 шт.).

    Підлітковий комплект:

    Підковдра - 160 х 215 см;

    Простирадло - 160 х 215 см;

    Наволочка - 50 х 70 см.

    Дитячий комплект:

    Підковдра - 100 х 145 см або 110 х 140 см або 110 х 145 см;

    Простирадло - 100 х 145 см або 110 х 140 см;

    Наволочка - 40 х 60 см.

  • Чим корисні яблука?

    27.08.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

    Яблука — один з найпопулярніших фруктів у нашій країні. Цілий рік, а влітку особливо, яблука можна зустріти практично в кожному домі! Причина полягає в тому, що яблука не тільки надзвичайно смачні, але і дуже корисні! Але чим корисні яблука, які корисні речовини вони містять, і який позитивний ефект можуть надавати на організм?

    Що корисного в яблуках

    По-перше, близько 0.6% маси яблука становить клітковина — харчові волокна, целюлоза, яка є джерелом глюкози для нашого організму. Крім того, клітковина виступає як нормалізатор травлення — багато дієтологів рекомендують вживання продуктів містять клітковину між прийомами їжі. Ось чим корисні зелені яблука, визнані кращим продуктом для «перекусів» між прийомами їжі!

    По-друге: яблука є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів! Можете собі уявити — вітаміну А в яблуках в півтора рази більше, ніж у цитрусових, а за кількістю вітаміну B2 яблука помітно випереджають інші фрукти, але ж цей вітамін корисний для травлення, а також стимулює зростання!

    По-третє: яблука містять до 0.3% маси пектину — речовини, яка разом з клітковиною дозволяє знизити рівень холестерину в крові!

    Чим корисні яблука для організму

      Яблука захищають від атеросклерозу та серцевих захворювань! Завдяки зниженню рівня холестерину, про який ми говорили вище, знижується небезпека закупорки судин бляшки холестеринів, запобігає розвиток атеросклерозу судин, а вживання всього двох-трьох яблук в день, за умови збалансованого харчування, може знизити ймовірність серцевого нападу на 32%!

      Яблука дозволяють нормалізувати травлення! Завдяки харчовим волокнам (клітковині) яблука можуть виступати в якості нормалізаторів травлення — як засіб проти закрепів. Важливо також зазначити, чим корисні печені яблука — вони можуть виступати в якості легкого проносного і сечогінний засіб! Крім того свіже зелене яблучко може виступати відмінним засобом проти нудоти або навіть зупинити від блювоти!

      Яблука корисні діабетикам! Не дивлячись на велику кількість цукру в яблуках, вони не можуть нашкодити діабетикам, тому що містять фруктозу, не викликає гіперглікемію.

      Яблука можуть виступати в якості чудового засобу проти безсоння! Вміщені в яблуках мікроелементи сприяють мозкової активності і підтримують нервову систему! Крім того свіжовичавлений яблучний сік можна давати плакав маленькій дитині, щоб той заспокоївся — сік володіє прекрасним заспокійливу дію.

      Не варто забувати, що яблука містять велику кількість антиоксидантів, які захищають організм від раку! Крім того, яблука містять фітонциди, що володіють дезинфікуючим дією! Яблука навіть захищають зуби від карієсу! Володіючи такою кількістю корисних властивостей яблука є ключовим елементом раціону будь-який, піклується про своє здоров’я, сім’ї!

     

  • Як поводити себе в спеку

    02.08.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Така спека...
    Що радять лікарі - як поводитися під час спеки:

    Щоб уберегтися від негативного впливу спекотної погоди, слід збільшити кількість вживання рідини.
    А ще важливо відмовитися від алкоголю, носити головні убори та якнайменше виходити на вулицю з 12-ї до 16-ї години, інформує ОДТРК “Карпати”.
    Лікарі також наполегливо радять літнім людям:
    — намагатись вирішувати свої справи, які потребують виходу на вулицю вранці до 11-12 години, або ближче до вечора, після 16 години;
    — підбирати світлий, зручний одяг із натуральних тканин .
    — йдучи на вулицю, обов’язково мати при собі невеличку пляшку прохолодної  питної води або прохолодний чай з лимоном. Впродовж спекотного дня дорослій людині потрібно випивати не менше 2,5 – 3 л рідини;
    Багато громадян використовують кондиціонери. Важливо пам’ятати, що різниця температур у приміщенні й на вулиці не повинна перевищувати 10 градусів, інакше  дуже легко захворіти на нежить, а в гіршому випадку – пневмонію або радикуліт.
    Лікарі також  радять частіше ополіскувати руки і обличчя холодною водою, обтиратися вологою хустинкою, приймати теплий чи контрастний душ,  гуляти біля води, купатись на дозволених пляжах.

     

  • Соус песто - найкраща приправа літа

    16.07.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чи ви готували вже Песто?

    Песто – це соус, що походить з італійської Генуї, що в Лігурії. В основу входить базилік, часник, оливкова олія, горіхи  та сир Пармезан. Песто з Калабрії та Сицілії має інші інгредієнти – додаються томати, перець і соус має гострий смак.

    Давайте зупинимося на лігурійському песто та ми поділимося з Вами перевіреним рецептом та варіаціями.

    Класично пропонують інгредієнти:

    ¼ стакану кедрових горішків

    2 головки часнику

    Сіль за смаком

    3 стакани листя зеленого базиліку, без стовбурів (помірно спресовані)

    ½ стакану нерафінованої оливкової олії                                                                                                                                   

    ¼ стакану тертого пармезану

    В блендері перетерти всі тверді інгредієнти, крім сиру. Додати сіль, олію та тертий сир.

    *****

    Варіант «на око»:

    5 середніх пучків зеленого базиліку, без стовбурів

    2 головки часнику

    Сіль за смаком

    ¼ стакану кедрових горішків

    ¼ чашки горішків кешью або волоських – які під рукою

    Пармезан або Грана падано – ¼ стакану тертого, але якщо є менше – не переймайтеся – можна просто за смаком.

    Оливкову олію додаємо згідно бажання консинстенції – вливає мо в останню чергу стільки, скільки вам потрібно розвести соус.

    В блендері перетерти всі тверді інгредієнти, крім сиру. Додати сіль, олію та тертий сир.

    Порада:

    В залежності від того, в які страви ви бажаєте додавати песто – слід варіювати густоту соусу.

    Наприклад, в основному ви будете мастити канапки та сендвічі соусом,  - тоді радимо зробити густим.

    Навіть густий соус завжди можна дорозвести олією – і додати до страв з м’яса, риби, морепродуктів, локшини або овочів.

    Смачного!

    Будемо раді почути від вас відгуки та рецепти, які ми опублікуємо згодом.

     


  • Малюємо писанки дл Великодня

    18.04.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чудова інфографіка для Великодніх справ: як розфарбувати писанки покроково.
    Треба мати фарбники, яйця, віск та трошки терпіння :)

  • Готуємо домашні супер здорові вівсяні кексики!

    15.04.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Дуже простий рецепт кексиків – будьте здорові!

    Замість смажених оладок нашвидкоруч корисні та надлегкі кексики з вівсяної муки!

    Складники:

    250г вівсяної муки

    50г мигдальної муки (або півстакана змелених горіхів – на ваш смак)

    1 пачка розпушувача

    50-100мл олії

    75мл молока

    2 яйця

    2 банани (збити в блендері)

     

     

    Варіанти доданків* – на Ваш смак:

    1 ст.ложка - фісташки, або кешью, або мигдаль – дрібно насічені

    2ст.ложки сухих фруктів (курага, вишня, фініки, інжир і т.і.)

    Ванільний цукор

     

    Готування:

    Відразу нагрійте духовку до +190с

    Тісто треба вимішати скоро, тому спочатку приготуйте всі складники.

    Якщо ви плануєте час від часу повторювати випічку – порада мати заготовленими подріблені та змелені горіхи).

    Муку просійте та змішайте з розпушувачем.

    Окремо збийте вінчиком олію, яйця та молоко.

    Вилийте молочно- олійну рідину в муку і скоро перемішайте лопаткою.

    Додайте сухофрукти та горіхи та скоро перемішайте, накладіть у формочки наполовину.

    Випікайте 20 хвилин. Остудіть та подавайте на стіл. Можна теплими.

    Смачного!

     

  • Яблучні ліхтарики

    18.03.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    В мене залишилися яблука, які трошки загубили свою соковитість і в сирому вигляді так вже не смакують… Що поробиш – весна.

    Але відмовлятися від яблук я не хочу.

    Тому – думаємо над рецептами з яблуками.

    Сьогодні рецепт дня – «Яблучні ліхтарики».

    Складники:

    1 пачка маргарину або вершкового масла

    1 стакан сметани

    2 стакани муки

    1 яйце

    Цукрова пудра, кориця, цукор, сік лимона за смаком.

    1 кг яблук – краще кислих.

    Натерти маргарин на терку, додати муку, - сікти ножем або виделкою.

    Додати яйце, знову перемішати.

    Додавати поступово муку та сметану по черзі, постійно перемішуючи.

    Можна на цій стадії мішати міксером на гвинтових насадках.

    Можна охолодити тісто в холодильнику, якщо є час – на 1 годину.

    Якщо нема – відразу розкачати тісто тонким шаром на посипаній мукою поверхні, перед тим за 20 хвилин до формування тіста виставити нагрівання духовки на 200 С.

    Перед розкачуванням тіста помити та почистити яблука, нарізати дольками на ¼, потім четвертини ще раз розрізати наполовину. Розрахуйте розмір квадрата, щоб долька яблука помістилася всередині до розрізів квадрату – як на малюнку трикутник. Якщо яблука не кислі, або ви любите кисло-солодкий смак – перед тим, як викладати яблука – полийте дольки лимонним соком та перемішайте.

    Нарізати тісто на квадрати, розсікти всі краї квадратів в кутах. Всередину викладіть дольки яблука.

    Посипте яблука цукром (за бажанням), корицею.

    Загорніть краї квадрату, зліпивши кінчики наверху над яблуком.

    Викладіть ліхтарики на лист з папером для запікання, - печіть в духовці на протязі 15-20 хвилин (залежить від кількості печива на листі).

    Готові ліхтарики викласти на таріль, посипати цукровою пудрою через сито.

    Смачного!

    Будемо раді, якщо ви поділитеся з нами вашими рецептами – ми опублікуємо їх у нашому блозі з посиланням на автора та його сторінку!

    http://4happypeople.com.ua/blog/

     

  • Корисні продукти навесні - ваше здоров'я

    12.03.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Навесні ми всі скучили за сонечком, свіжими фруктами та салатами з городу, наш організм потребує уваги та турботи. Що ми можемо для себе зробити, щоб швидко наповнитися енергією та оздоровитися? – Перш за все збалансовано харчуватися та дотримуватися здорової (!) дієти, направленої на очищення та поповнення організму вітамінами, клітковиною та насиченими жирами.

    Ми почнемо балувати Вас статтями та замітками про здоровий спосіб життя.

    Сьогодні – легкий бранч для підтримання форми та енергії до кінця дня.

    Буряк столовий містить так багато корисних для організму елементів, що його з повним правом можна назвати скарбницею корисних речовин. У складі буряків до 10% цукру, є в ньому білок, жир, клітковина, органічні кислоти, фарбувальні речовини, мінеральні солі магнію, калію, фосфору, кальцію, йоду, заліза та інших. При цьому солі калію, фосфору йоду і заліза знаходяться в найбільш сприятливому і легко засвоюється організмом співвідношенні. Буряк багатий цінними вітамінами.

    Бринза. Користь бринзи, як продукту харчування, полягає у великій кількості особливо цінних вітамінів групи В, А, Е, багата вона мікроелементами, мінеральними речовинами.

    Користь чорного хліба незаперечна, адже до його складу входять багато вітамінів, наприклад, вітаміни групи А і Е. Ці вітаміни відомі багатьом як вітаміни краси, адже вони поряд з іншими своїми функціями підтримують шкіру і волосся в ідеальному стані. У складі житнього хліба також вітаміни групи В, такі мінерали як магній, марганець, калій, залізо і багато інших.

    В печінці дуже багато повноцінних білків, до складу яких входять такі важливі елементи, як залізо і мідь, причому в легкозасвоюваній формі. Залізо необхідне нашому організму для нормального синтезу гемоглобіну, а мідь давно відома своїми протизапальними властивостями. Крім цих елементів, печінка містить кальцій, магній, натрій, фосфор, цинк, вітаміни А і С, вітаміни групи В; амінокислоти: триптофан, лізин, метіонін. Особливо багата печінка вітаміном А, який необхідний для здоров'я нирок, роботи мозку, нормального зору, а також для гладкої шкіри, густого волосся і міцних зубів.

    Сухофрукти ( висушені фрукти і ягоди ) вважаються натуральним джерелом вітамінів і мікроелементів в будь-який час року. Вони містять вітаміни А і групи В , високу концентрацію глюкози, фруктози, клітковину, магній, кальцій, калій, фосфор, йод, залізо, натрій. Такий хімічний склад робить їх надзвичайно корисними для здоров’я серцево-судинної і центральної нервової системи, допомагає поліпшити стан нігтів, волосся і кісток, стимулює роботу кишечнику.

    У свіжих яблуках містяться: вітаміни А, В1, В2, Р , Е, С, фруктоза, глюкоза, сахароза, яблучна, лимонна, винна, хлорогенова, арабіновая органічні кислоти, пектинові, дубильні і фарбувальні речовини, ефірну олію, мікроелементи-залізо, фосфор, калій, марганець, кальцій, магній, натрій, сірку , алюміній, бор, ванадій, йод, мідь, молібден, нікель, фтор, хром і цинк ... Шкірка плодів містить флавоноїди. Насіння містить глюкозид амігдалин, жирне масло і йод. 

     

  • Рецепт яблочного пирога или шарлотка

    04.03.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Наверное, Вы уже пообедали...
    Не хотите пордумать об ужине для близких?

    Возможно, вы все наизусть знаете рецепт шарлотки, но каждому из нас стоит иногда напоминать 

    Итак:

    4-6 яиц
    стакан муки
    стакан (или по вкусу) сахара
    1 кг яблок (лучше твердых и с кислинкой)
    ваниль, корица по вкусу

    -Поставьте разогреться духовку до 180 - 190 С.
    - Сначала очистим и нарежем яблоки на дольки 1 - 1,5 см толщиной, равномерно выложим толстым концом в предварительно смазанную и посыпанную манкой форму, посыпем корицей.
    - Взбиваем белки до крутой пены; добавляем сахар, еще взбиваем до состояния, когда пена такая густая, что форма капли не меняется (учтите, многое зависит от качества яиц, - не расстраивайтесь, если пена не достигает нужной кондиции - бисквит все равно взойдет - просто хорошо взбейте в течение 5 минут). 
    - Добавьте желтки и еще пару минут взбивайте.
    - Высыпайте муку постепенно в яичную смесь, постоянно мешая на медленном режиме миксера, добавьте ваниль.
    - Аккуратно выливайте тесто на яблоки в форме, равномерно распределив его количество на всю поверхность, но не смешивайте, даже если получилось неровно - тесто само займет нужное мето.
    - Закладываем наше творение в разогретую духовку и печем при температуре (180-190 С) в течение 30-35 минут.

    Готовый пирог аккуратно, без резких движений оставить остудить на минут 15 - пусть тесто привыкнет к изменению температуры (помните, что бисквит не терпит резких шумов (даже в духовке) и сотрясений).
    Пирог можно подавать теплым, и потом с радостью доедать всей семьей (компанией) холодным. 
    По вкусу можно притрусить сахарной пудрой либо приготовить заранее яичный соус и полить. 

    Приятного аппетита!

    Делитесь с нами рецептами - мы их оформим в нашем блоге с указанием автора и ссылкой на вашу страничку!

    http://4happypeople.com.ua/blog/

     

  • Як святкують свято Валентина у Японії

    14.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Японія – країна з дуже сильними традиціями. Але попри все японці дуже відкриті до нового.
    14 лютого японці шаленіють від шоколаду! Жінки дарують шоколад чоловікам, хлопцям, коханим, друзям. Японські шоколадні компанії виготовляють шоколад різноманітних форм, смаків та кольорів і …роблять пів річного бюджету на свято Валентина!
    Деякі люди люблять це свято, деякі вважають його приводом для бізнесу підняти продаж.
    Як би не складалося, маємо надію що Ви кохаєте та є коханими і бажаємо вам найтепліших почуттів протягом усього року – 365 днів!
    …І пам’ятаємо – найцінніше може бути неяскравим ;-)