Блог

  • Малюємо писанки дл Великодня

    18.04.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чудова інфографіка для Великодніх справ: як розфарбувати писанки покроково.
    Треба мати фарбники, яйця, віск та трошки терпіння :)

  • Готуємо домашні супер здорові вівсяні кексики!

    15.04.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Дуже простий рецепт кексиків – будьте здорові!

    Замість смажених оладок нашвидкоруч корисні та надлегкі кексики з вівсяної муки!

    Складники:

    250г вівсяної муки

    50г мигдальної муки (або півстакана змелених горіхів – на ваш смак)

    1 пачка розпушувача

    50-100мл олії

    75мл молока

    2 яйця

    2 банани (збити в блендері)

     

     

    Варіанти доданків* – на Ваш смак:

    1 ст.ложка - фісташки, або кешью, або мигдаль – дрібно насічені

    2ст.ложки сухих фруктів (курага, вишня, фініки, інжир і т.і.)

    Ванільний цукор

     

    Готування:

    Відразу нагрійте духовку до +190с

    Тісто треба вимішати скоро, тому спочатку приготуйте всі складники.

    Якщо ви плануєте час від часу повторювати випічку – порада мати заготовленими подріблені та змелені горіхи).

    Муку просійте та змішайте з розпушувачем.

    Окремо збийте вінчиком олію, яйця та молоко.

    Вилийте молочно- олійну рідину в муку і скоро перемішайте лопаткою.

    Додайте сухофрукти та горіхи та скоро перемішайте, накладіть у формочки наполовину.

    Випікайте 20 хвилин. Остудіть та подавайте на стіл. Можна теплими.

    Смачного!

     

  • Яблучні ліхтарики

    18.03.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    В мене залишилися яблука, які трошки загубили свою соковитість і в сирому вигляді так вже не смакують… Що поробиш – весна.

    Але відмовлятися від яблук я не хочу.

    Тому – думаємо над рецептами з яблуками.

    Сьогодні рецепт дня – «Яблучні ліхтарики».

    Складники:

    1 пачка маргарину або вершкового масла

    1 стакан сметани

    2 стакани муки

    1 яйце

    Цукрова пудра, кориця, цукор, сік лимона за смаком.

    1 кг яблук – краще кислих.

    Натерти маргарин на терку, додати муку, - сікти ножем або виделкою.

    Додати яйце, знову перемішати.

    Додавати поступово муку та сметану по черзі, постійно перемішуючи.

    Можна на цій стадії мішати міксером на гвинтових насадках.

    Можна охолодити тісто в холодильнику, якщо є час – на 1 годину.

    Якщо нема – відразу розкачати тісто тонким шаром на посипаній мукою поверхні, перед тим за 20 хвилин до формування тіста виставити нагрівання духовки на 200 С.

    Перед розкачуванням тіста помити та почистити яблука, нарізати дольками на ¼, потім четвертини ще раз розрізати наполовину. Розрахуйте розмір квадрата, щоб долька яблука помістилася всередині до розрізів квадрату – як на малюнку трикутник. Якщо яблука не кислі, або ви любите кисло-солодкий смак – перед тим, як викладати яблука – полийте дольки лимонним соком та перемішайте.

    Нарізати тісто на квадрати, розсікти всі краї квадратів в кутах. Всередину викладіть дольки яблука.

    Посипте яблука цукром (за бажанням), корицею.

    Загорніть краї квадрату, зліпивши кінчики наверху над яблуком.

    Викладіть ліхтарики на лист з папером для запікання, - печіть в духовці на протязі 15-20 хвилин (залежить від кількості печива на листі).

    Готові ліхтарики викласти на таріль, посипати цукровою пудрою через сито.

    Смачного!

    Будемо раді, якщо ви поділитеся з нами вашими рецептами – ми опублікуємо їх у нашому блозі з посиланням на автора та його сторінку!

    http://4happypeople.com.ua/blog/

     

  • Корисні продукти навесні - ваше здоров'я

    12.03.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Навесні ми всі скучили за сонечком, свіжими фруктами та салатами з городу, наш організм потребує уваги та турботи. Що ми можемо для себе зробити, щоб швидко наповнитися енергією та оздоровитися? – Перш за все збалансовано харчуватися та дотримуватися здорової (!) дієти, направленої на очищення та поповнення організму вітамінами, клітковиною та насиченими жирами.

    Ми почнемо балувати Вас статтями та замітками про здоровий спосіб життя.

    Сьогодні – легкий бранч для підтримання форми та енергії до кінця дня.

    Буряк столовий містить так багато корисних для організму елементів, що його з повним правом можна назвати скарбницею корисних речовин. У складі буряків до 10% цукру, є в ньому білок, жир, клітковина, органічні кислоти, фарбувальні речовини, мінеральні солі магнію, калію, фосфору, кальцію, йоду, заліза та інших. При цьому солі калію, фосфору йоду і заліза знаходяться в найбільш сприятливому і легко засвоюється організмом співвідношенні. Буряк багатий цінними вітамінами.

    Бринза. Користь бринзи, як продукту харчування, полягає у великій кількості особливо цінних вітамінів групи В, А, Е, багата вона мікроелементами, мінеральними речовинами.

    Користь чорного хліба незаперечна, адже до його складу входять багато вітамінів, наприклад, вітаміни групи А і Е. Ці вітаміни відомі багатьом як вітаміни краси, адже вони поряд з іншими своїми функціями підтримують шкіру і волосся в ідеальному стані. У складі житнього хліба також вітаміни групи В, такі мінерали як магній, марганець, калій, залізо і багато інших.

    В печінці дуже багато повноцінних білків, до складу яких входять такі важливі елементи, як залізо і мідь, причому в легкозасвоюваній формі. Залізо необхідне нашому організму для нормального синтезу гемоглобіну, а мідь давно відома своїми протизапальними властивостями. Крім цих елементів, печінка містить кальцій, магній, натрій, фосфор, цинк, вітаміни А і С, вітаміни групи В; амінокислоти: триптофан, лізин, метіонін. Особливо багата печінка вітаміном А, який необхідний для здоров'я нирок, роботи мозку, нормального зору, а також для гладкої шкіри, густого волосся і міцних зубів.

    Сухофрукти ( висушені фрукти і ягоди ) вважаються натуральним джерелом вітамінів і мікроелементів в будь-який час року. Вони містять вітаміни А і групи В , високу концентрацію глюкози, фруктози, клітковину, магній, кальцій, калій, фосфор, йод, залізо, натрій. Такий хімічний склад робить їх надзвичайно корисними для здоров’я серцево-судинної і центральної нервової системи, допомагає поліпшити стан нігтів, волосся і кісток, стимулює роботу кишечнику.

    У свіжих яблуках містяться: вітаміни А, В1, В2, Р , Е, С, фруктоза, глюкоза, сахароза, яблучна, лимонна, винна, хлорогенова, арабіновая органічні кислоти, пектинові, дубильні і фарбувальні речовини, ефірну олію, мікроелементи-залізо, фосфор, калій, марганець, кальцій, магній, натрій, сірку , алюміній, бор, ванадій, йод, мідь, молібден, нікель, фтор, хром і цинк ... Шкірка плодів містить флавоноїди. Насіння містить глюкозид амігдалин, жирне масло і йод. 

     

  • Рецепт яблочного пирога или шарлотка

    04.03.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Наверное, Вы уже пообедали...
    Не хотите пордумать об ужине для близких?

    Возможно, вы все наизусть знаете рецепт шарлотки, но каждому из нас стоит иногда напоминать 

    Итак:

    4-6 яиц
    стакан муки
    стакан (или по вкусу) сахара
    1 кг яблок (лучше твердых и с кислинкой)
    ваниль, корица по вкусу

    -Поставьте разогреться духовку до 180 - 190 С.
    - Сначала очистим и нарежем яблоки на дольки 1 - 1,5 см толщиной, равномерно выложим толстым концом в предварительно смазанную и посыпанную манкой форму, посыпем корицей.
    - Взбиваем белки до крутой пены; добавляем сахар, еще взбиваем до состояния, когда пена такая густая, что форма капли не меняется (учтите, многое зависит от качества яиц, - не расстраивайтесь, если пена не достигает нужной кондиции - бисквит все равно взойдет - просто хорошо взбейте в течение 5 минут). 
    - Добавьте желтки и еще пару минут взбивайте.
    - Высыпайте муку постепенно в яичную смесь, постоянно мешая на медленном режиме миксера, добавьте ваниль.
    - Аккуратно выливайте тесто на яблоки в форме, равномерно распределив его количество на всю поверхность, но не смешивайте, даже если получилось неровно - тесто само займет нужное мето.
    - Закладываем наше творение в разогретую духовку и печем при температуре (180-190 С) в течение 30-35 минут.

    Готовый пирог аккуратно, без резких движений оставить остудить на минут 15 - пусть тесто привыкнет к изменению температуры (помните, что бисквит не терпит резких шумов (даже в духовке) и сотрясений).
    Пирог можно подавать теплым, и потом с радостью доедать всей семьей (компанией) холодным. 
    По вкусу можно притрусить сахарной пудрой либо приготовить заранее яичный соус и полить. 

    Приятного аппетита!

    Делитесь с нами рецептами - мы их оформим в нашем блоге с указанием автора и ссылкой на вашу страничку!

    http://4happypeople.com.ua/blog/

     

  • Кохання - це...

    14.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Кохання це...твоя половинка, твій дім, твоя дитина, твої батьки, твої друзі, твої близькі, твій собака, твій кіт... ця квітка, що на підвіконні сусіда, цей старенький будиночок в твоєму селі...нескінченний список, - слова, що тільки оболонка твоєї суті...

    Чарвні слова Джона Леннона "Imagine All the People" - він так бачив кохання...
    І його ліжковий страйк був намаганням примирення зі світом - прикладом кожному, хто небайдужий. 
    Кохаймо і нас покохають, бо головне, напевно, що всередині нас :)

     

  • Як святкують свято Валентина у Японії

    14.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Японія – країна з дуже сильними традиціями. Але попри все японці дуже відкриті до нового.
    14 лютого японці шаленіють від шоколаду! Жінки дарують шоколад чоловікам, хлопцям, коханим, друзям. Японські шоколадні компанії виготовляють шоколад різноманітних форм, смаків та кольорів і …роблять пів річного бюджету на свято Валентина!
    Деякі люди люблять це свято, деякі вважають його приводом для бізнесу підняти продаж.
    Як би не складалося, маємо надію що Ви кохаєте та є коханими і бажаємо вам найтепліших почуттів протягом усього року – 365 днів!
    …І пам’ятаємо – найцінніше може бути неяскравим ;-)

  • Готуємо мафіни для коханих– асортимент за 30 хвилин!

    13.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Дуже простий рецепт мафінів – порадуйте своїх близьких!

    Складники:

    200г муки

    1,5 ч.л. розпушувача (або ½ пачки)

    100мл олії

    75мл молока

    1 яйце

    Варіанти доданків* – на Ваш смак:

    Фісташки, або кешью, або мигдаль – дрібно насічені

    1ст.ложка сухих фруктів (курага, вишня, фініки, інжир і т.і.)

    2 ч.л. какао (можна додати посіченого кондитерського шоколаду)

    2 ч.л. порошкового зеленого чаю.

    Сир типу горгонзола 1 ст.л. – накрошити

    Шпинат подрібнити в блендері - пучечок

     

    Готування:

    Відразу нагрійте духовку до +180с

    Тісто треба вимішати скоро, тому спочатку приготуйте всі складники.

    Муку просійте та змішайте з розпушувачем.

    Окремо збийте вінчиком олію, яйце та молоко.

    Вилийте молочно- олійну рідину в муку і скоро перемішайте лопаткою.

    Поділіть тісто на стільки частин, скільки Ви складників вибрали. На кількість тіста  пропонується не більше 4 – тіста небагато.

    В кожну частину висипте вибрані вами доданки та сіль або цукор за смаком (в солодкі – цукор та ваніль, в шпинатні – сіль) та скоро перемішайте, накладіть у формочки майже до повних.

    Випікайте 10-15 хвилин. Остудіть та подавайте на стіл. Можна теплими.

    *Поєднання доданків – як приклад:

    1. Курага та кешью

    2. Фісташки та зелений чай

    3. Какао та шоколад

    4. Шпинат та горгонзола (можете замінити на твердий сир)

    5. Гарбузове насіння та сир

    Варіантів складників багато – фантазуйте та пробуйте!

    Смачного!

  • Як вибрати постільну білизну

    04.02.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чи знаєте Ви, що ми проводимо майже третину життя в ліжку?

    Це, безперечно, наштовхує на думку, що ліжко таки дуже важливий елемент в нашому помешканні, а постіль на ньому – запорука нашого сну і… наступного дня. Тому що: як будемо спати, такий і день в нас буде – напевно, тяжко заперечувати.

    Про ліжко ми не будемо зараз писати – це окрема велика тема, пов’я зана і з декором, і з інтер’єром, і з площею кімнати.

    Давайте зупинимося на білизні. Що є найголовнішим?

    Ми всі достатньо емоційні і сприймаємо красу – в кожного вона своя. Комусь треба щось яскраве, хтось любить темну гаму, а є люди що припадають до мінімалізму. І це вибір будь-чого – ми сприймаємо подобається – не подобається, і тільки потім включаємо раціональне мислення.

    Давайте будемо тренуватися – емоції можна контролювати. Тому, говоримо про реальні речі, які будуть впливати на наше самопочуття та сприняття. І це буде, в першу чергу, тактильні характеристики – що ми відчуваємо, торкаючись тієї чи іншої тканини? Як ми себе почуваємо, лежачи в ліжку взимку чи в літо? Чого ми прагнемо в ліжку?

    Тому, саме вибір тканини є найголовнішим. Зараз у нас величезний вибір: сатин, бязь, бавовна, льон.

    Якщо ви думаєте про сатин, який є досить міцним і глянцевим, Ви повинні знати -  він холодить взимку, тому краще його використовувати влітку.

    Бавовна є досить привабливою і демократичною тканиною для постільної білизни і при тому деякі категорії виглядають дійсно презентаційно – це про емоції.

    Залишився ще льон. Це єдина тканина, яка є дуже міцною і при тому підтримує Вас в залежності від погоди: влітку холодить, взимку гріє. Тактильно льон може бути від досить грубого рядна до тоненької гладі, що нагадує батист – це кому що до вподоби. Льон виглядає неперевершено після прання - найкраще йгого не прасувати, щоб залишити неповторну текстуру - дуже модний тренд.

    Вибір за вами.

  • Напевно, вже час готуватися до Різдвяного столу...

    05.01.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Але ж яка господиня без куті на Різдво?
    Отже, до першої зірки чекати не будемо, готуємося вже - 12 пісних страв, а кутя головує.
    Якщо маєте пропозиції або цікаві рецепти - завжди просимо.

    Кутя від Дарії Цвєк - смачно і поживно:)

    Складники: 2 склянки пшениці, 1 склянка маку, 1 склянка цукру, 2 столові ложки меду, горіхи, родзинки, вишневе варення за смаком. 

    Приготування. Пшеницю помийте у кількох водах, залийте окропом у рівень із зерном, накрийте і варіть на легкому вогні кілька годин до готовності (якщо вода википатиме, доливайте окропом). Мак помийте, залийте окропом і залишіть на 2-3 години чи на ніч накритим, щоб набухнув. Після того воду злийте, а мак розітріть у макітрі без цукру або змеліть його на м’ясорубці з дуже густим ситком. До втертого маку додайте пшеницю, обчищені й підсмажені горіхи, помиті родзинки, влийте переварену воду, додайте мед, цукор за смаком і вишневе варення. Готову кутю урочисто подайте в керамічній мисці з дерев’яною ложкою. 

    #кутя #різдво #свята

  • Треба пекти миколайчикв та пряничну хатинку.

    18.12.2013, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Пропонуємо перевірений рецепт печива на день Святого Миколая від Дарії Цвег.

    Медівникове тісто:
    4 склянки муки
    150г маргарину
    1 склянка цукру
    1.2 склянки меду
    2 жовтки
    1 яйце
    1 чайна ложка цинамону (кориці)
    1-2 мелені гвоздички
    1 чайна ложка соди
    Кілька столових ложок чорної кави або сметани
    Помадка:

    1 склянка цукру-пудри,
    1 білок,
    сік з цитрини,
    1 чайна ложечка масла,
    ванілін.

    До просіяної з содою та спеціями муки додайте маргарин, втертий на грубій терці, цукор, жовтки, яйце, розтоплений мед. Усі продукти січіть ножем до утворення однорідної маси, підливаючи кавою або сметаною, - тісто має бути такої густоти, як на пироги (вареники). Місіть його довго, щоб набуло еластичності, - чим довше місити, тим краще підростуть медівники під час випікання. Готове тісто розкачайте на корж завтовшки 1 см. Витніть з цупкого паперу чи фольги силует «Миколая» - це буде трафарет, за допомогою якого витинаємо фігурки «миколайків». Готові тістечка розкладіть на змащений жиром лист і змастіть зверху білком. Обережно випікайте в нагрітій печі (190-200 градусів С), стежачи, щоб не пересушити.

    Помадку приготуйте так:
    Втирайте цукор-пудру з білком дерев’яною ложкою у глибокій тарілці на однорідну пухку масу, поки не стане потріскувати під ложкою, додайте за смаком сік з цитрини, ванілін і ложечку масла. Частину помадки зафарбуйте буряковим соком. Помадку викладіть у паперовий ріжок, зроблений з пергаментного паперу, чи кондитерський шприц. Обережно витискаючи, намалюйте по ще теплих випечених медівниках – «миколайках» одежу білою і рожевою помадкою. Можете намалювати на папері обличчя, вирізати і приклеїти його до силуету, з вати зробити бороду, а з фольги шапочку. Доведеться терпляче попрацювати, щоб «Миколай» вдався і був усміхненим.

    (Дарія Цвек – це знаменита українська майстриня-кулінар, справжній академік українського куховарства, авторка відомої книжки «Солодке печиво».)

  • Чи багато знаєте Ви про льон?

    16.12.2013, 4HappyPeople.com.ua Manager

    З Вікіпедії:

    Льон-довгуне́ць (лат. Linum Usitatissimum у перекладі означає «найкорисніший») — вид рослин з роду Льон (рід). Дуже поширена сільськогосподарська культура, з якої одержують цінне промислове лляне волокно.
    Батьківщина льону — Південна Азія, Персія, Індія та узбережжя Середземного моря, де і тепер зустрічаються дикорослі види льону.
    Ця рослина була відомою людям ще в кам'яному віці: його залишки знайдені в найдавніших пальових будівлях на швейцарських озерах; лляні тканини носили в Ассирії та Вавилонії; у гробницях єгипетських пірамід мумії забинтовані льняним полотном.

    Лляна тканина не є дешевою, вона вважається дійсно якісною і не для массових виробів.

    Причина – умови  і затрати на вирощування, виробництво, процеси виробництва. Виробництво лляних тканин є високо затратним та потребує багато операцій.

    Наприклад, в залежності від урожаю – висоти рослини льону – формується широта тканого полотна!