Блог

  • Ми на Святі Краси у ТЦ Більшовик 14-15 березня 2015!

    11.03.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

    14 березня ТРЦ «Більшовик» запрошує на «День краси і стилю»!

     

    14 березня в ТРЦ «Більшовик» спеціальні знижки в магазинах «Бутікової галереї Більшовик», Make up-шоу від «Бомонд» і «BROCARD», моделювання та фарбування брів від «BROW BAR», стильні майстер-класи та СУПЕРПРИЗИ: 5 клубних карт спортклубу"DOG &GrandCrossFit" та косметика від «BROCARD»!

    Визначення володарів СУПЕРПРИЗІВ о 13.00 та 14.00 (Блок А, 3 поверх), реєстрація анкет 14.03 з 12.00 до 14.00. Визначення переможців тільки серед присутніх!

    Тільки один день, 14 березня у гостей свята є унікальна можливість БЕЗКОШТОВНО відвідати ефективні майстер-класи, які відбудуться о 15.00 та 17.00 в Конгрес-холі «Космополіт»

    О 15.00 майстер-клас «80/20 фокус-система ефективності та досягнення результатів» від «LIFT MARKETING» (зал 1)

    О 15.00 та 17.00 майстер-класи «Справжня жінка» та «Справжній чоловік» від тренера Катерини Гурської (зал 2)

    О 17.00 – майстер-клас «SPORT-MIX» від спортклубу

    «DOG &GrandCrossFit» (зал 1)

    Умови проведення акції можуть змінюватися, слідкуйте за інфо на

    сайті www.trc-bolshevik.com

    Деталі за телефоном (044) 200-15-95

  • Ми на Етно Ярмарку в Мистецькому Арсеналі!

    26.02.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager


     
    Друзі!
    Завтра відкриття Етно Ярмарку у@Mystetsky Arsenal в рамках проекту "ВІКНА"

    Постимо програму і чекаємо на вас!



    ЕТНО-ЯРМАРОК у Мистецькому Арсеналі 
    в рамках   міжмузейного   арт-проекту   «ВІКНА» 
     
    27 лютого – 01 березня 2015 року
     
    27 лютого – 01 березня Мистецький Арсенал запрошує дітлахів та дорослих на ЕТНО-ЯРМАРОК – творче дозвілля для всієї родини.
     
    У Мистецькому Арсеналі збереться цілий ярмарок рукотворів від українських майстрів народного мистецтва та hand made , на якому відвідувачі зможуть взяти участь у оригінальних майстер-класах, придбати сувеніри, прикраси, іграшки, а також смачні солодощі. Для любителів рухливих дитячих та родинних ігор будуть працювати ігрові зони. На гостей чекатимуть весняні солодощі, духмяний чай, глінтвейн та бадьориста кава у затишних кав’ярнях. ЕТНО-ЯРМАРОК супроводжуватиме автентична українська музика та співи.
     

    ПРОГРАМА ЗАХОДІВ  27.02—01.03*

    27 ЛЮТОГО ПЯТНИЦЯ


    18.00-20.00 Концерт з нагоди урочистого відкриття Етно-ярмарку за участі: дитячого фольклорного колективу «Ангелярус» , ансамблю народної пісні «Сокіл», гурту бандуристів «Шпилясті кобзарі» та ін./Сцена/ Етно-ярмарок


     

    28 ЛЮТОГО СУБОТА


    14.00-15.00 Виступ Етнографічного хору «Гомін», художній керівник – Леопольд Ященко/Сцена/ Етно-ярмарок

    14.00-16.00 #Етноселфі в національному святковому одязі ХІХ, ХХ ст. проводить фахівець Музею українського декоративного прикладного мистецтва - Безкоравайна Г.І. /Центральна анфілада/

    15.00-16.00 Презентація на тему: Етнографічна колекція «Кровець». Знайомство з віртуальним атласом народного мистецтва/Сцена/ Етно-ярмарок

    16.00-17.00 Круглий стіл на тему: «Народне мистецтво: витоки і сьогодення»/Сцена/

    17.00-18.00 Виступ фольклорного гурту «Надвечір’я», художній керівник – Катерина Левенко/Сцена/ Етно-ярмарок

    18.00-19.00 Виступ дитячої фольк-студії колективу «Правиця», художній керівник - Марта Любчик/Сцена/ Етно-ярмарок


    1 БЕРЕЗНЯ /НЕДІЛЯ/


    15.00-16.00 Виступ фольклорного театру «Дай Боже», мистецький керівник – Ольга Мельник/Сцена/ Етно-ярмарок

    16.00-18.00 Концертна програма «ВЕСНА». Музика створена народом: від фольклору до джазу (за участі фольклорних дитячих та молодіжних гуртів)/Сцена/

    *У ПРОГРАМІ МОЖЛИВІ ЗМІНИ

    Довідкова інформація:

    ЕТНО-ЯРМАРОК у Мистецькому Арсеналі

    ГОДИНИ РОБОТИ:

    27 лютого – робота ярмарку з 15:00 до 21:00

    (вхід за запрошеннями, акредитацією, вхідними квитками)

    Офіційне відкриття о 18:00

    28 лютого  – з 11:00 до 20:00

    01 березня  –  з 11:00 до 18:00

    Під час роботи Етно-ярмарку /27.02 - 01.03/, вхід на арт-проект ВІКНА та Етно-ярмарок здійснюється за єдиним квитком:

    Загальна вартість єдиного вхідного квитка –  50 грн., пільгового квитка – 30 грн.

    Пільговий вхід дійсний для учнів (старших 12 років), студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу.

     Безкоштовний вхід для дітей до 12 років, інвалідів 1-2 групи, військовослужбовців строкової служби, учасникам АТО, музейним працівникам, членам Спілки художників (за наявності посвідчення).
     

  • Рецепт гарбузового медівничка

    10.02.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

    Рецепт гарбузового медівника

    Насправді, домашня випічка набагато смачніша тої, що з магазину.

    Але на готування ще треба мати час, чи не так?

    А до чаю-кави, на перегляд домашнього кіно, в затишку сім’ї чи з друзями – так хочеться здивувати близьких.

    Тому: готуємо швидко та якісно, та ще й дбаємо за здоров’я та вітаміни ;)

    Складники:

     

  • А Ви любите кераміку?

    09.02.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

    А ви любите кераміку? - справжню, що руками створена?

    Насправді, кожен візерунок та вигин керамічного ручного виробу несуть тепло рук майстра та його енергетику.

    З посуди, що створена руками, приємно пити та їсти - дія перетворюється на ритуал. 

    Чай чи кава м'якше ллється з гарного керамічного виробу, адже майстер продумував лінії та форми, відрпрацьовуючи кожну детать роками та десятиріччями поколінь, як в деяких випадках.

    Придивіться до наших горняток - кава смакує інакше в них, - наповнюється додатковими ароматами, поглинаючи зміст Землі.

    Маємо що вам запропонувати купити з кераміки в нашому онлайн магазині, заходьте, дзвоніть, питайте. 

    http://4happypeople.com.ua/catalog/Handmade-Ceramics/ 

     

  • Чому скатертини важливі на столі

    13.01.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

     

    Обов’язок будь-якого гостинного господаря будинку – зустріти гостей за накритим столом і пригостити. І, звичайно ж, святковість будь-якого застілля додасть скатертина на стоіл. Скатертина на кожен день робить приміщення більш домашнім та затишним. Зі смаком підібрані скатертини та серветки створять особливу атмосферу, яку можна міняти час від часу як вбрання. При виборі цих атрибутів важливо враховувати колір, розмір, форму, фактуру тканини, поєднання із загальним інтер’єром кімнати.

    Види скатертин

    Скатертини на стіл бувають святкові, інтер’єрні, банкетні, обідні, чайні. І, відповідно призначенню, їх шиють з різних тканин, прикрашають різними елементами: вишивкою, аплікацією, бахромою і т.д.

    Дуже оригінальними і ошатними є багатошарові скатертини, які складаються з:

    – наперони – верхньої скатертини, яку дуже зручно поміняти на іншу, не змінюючи повністю всього оздоблення;

    – другого шару – безпосередньо самої скатертини;

    – нижнього шару – мулетона, або подскатертніка , використовуваного для усунення ковзання інших частин комплекту.

    Зручність такого оформлення столів оцінили в ресторанах. Особливістю оригінального покриття є вмілий підбір поєднуються за кольором відтінків, бажано контрастних кольорів, при цьому фактура матеріалу повинна бути однаковою.

    Колір скатертини

    Вибираючи скатертину на стіл, найголовніше, визначитися з кольором. Для щоденного використання важливо враховувати відповідність кольорової гами інтер’єру кімнати. Найбільш відповідними кольорами для повсякденного оформлення столу вважаються нейтральні теплі кольори – бежевий, золотистий, кавовий. Для особливих святкових застіль, таких як день народження, ювілей, весілля, традиційно використовують білу скатертину на стіл – це виглядає дуже урочисто. Чекає зустріч друзів або яке-небудь веселий захід – використовуйте строкаті, яскраві відтінки. Підбираючи колір скатертини, необхідно враховувати і колір використовуваної посуду. Наприклад, на строкатому столі при чайній церемонії більш відповідним буде однотонний сервіз.

    Форма і розмір скатертини

    Скатертина на стіл підбирається залежно від розміру та конфігурації столу. Вони можуть бути круглими, квадратними, прямокутними і овальними. Якщо вибирати скатертину на круглий стіл, підійдуть дві форми: кругла і квадратна. При цьому в кожному разі стіл буде виглядати красиво.

    Вибір розміру також є важливим моментом. Дуже негарно, коли звисають краї скатертини з боків заважають гостям, при цьому неприпустимі підкоміри.

    Тому, перш ніж купувати скатертину, виміряйте стіл. Розраховуючи вільне звисання з боків стільниці, орієнтуйтеся на довжину 30-45 сантиметрів або до середини ніжок столу.

    Цей розмір вважається традиційним. Останнім часом увійшла в моду святкова сервіровка при багатошарових довгих скатертинах до підлоги. А сучасному стилю властиво використання замість скатертини святкових серветок.

    Матеріал скатертини

    Класичним тканинами для скатертин вважаються льон і бавовна. Можливо поєднання матеріалів. Для свят найбільш вишуканими вважаються лляні і скатертини, які можна прикрашати мереживом, аплікацією, сучасним комбінованим оздобленням.

    У нас в онлайн магазині http://4happypeople.com.ua/ ви знайдете вибір високоякісних скатертин з натурального льону. Ми ретельно підбираємо матеріал, оздоблюємо неповторними комбінаціями різних тканин. Також робимо індивідуальні замовлення за вашим бажанням. Вам тільки треба повідомити розміри вашого столу, кольорову гамму та побажання щодо стилю в інтер’єрі – ми зробимо для вас все можливе та неможливе!

    Подзвоніть нам +380 68 325 65 35 і ви отримаєте поради та консультації. Нам буде приємно почути ваші побажання та думки. . 

     

  • Дванадцять пісних страв на Різдво

    06.01.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

    Чи ви готові до Різдвяної Вечері?

     


    Якщо ще пригадуєте рецепти - ми підібрали цікаву добірку пісних страв! - дивіться нижче 

    (Ми традиційно накриваємо святковий стіл нашими льняними скатертинами)
    http://4happypeople.com.ua/catalog/Tablecloth/

    Головна різдвяна страва кутя.

    Інші 11 мають бути пісні: без м'яса, молока, яєць та жиру. Тільки на олії. Так, на Різдво крутять голубці з пшоном, готують заливну рибу, вінегрет, салат із квашеної чи свіжої капусти, тушкують капусту з грибами, варять картоплю або кашу, квасолю, ліплять вареники з капустою, грибами, картоплею, маком, готують грибну і рибну юшку, смажать гриби з цибулею.

    Другою стравою після куті вважають густий узвар із сушениці – з груш, яблук, слив. Дехто додає чорноплідну горобину, малину, вишні. На стіл подають картопляний пісний салат із цибулею, квасолю "толочену", тобто відварену та перемелену через м'ясорубку, домашній хліб, пироги та кисіль.

    Перелік традиційних страв, котрі готують на Святвечір, щоб кожен місяць у новому році був щедрим (Потрібно вибрати 12):

     1. Узвар
     2. Кутя
     3. Січеники з гороху
     4. Смажена або заливна риба
     5. Пісний борщ (з грибами та чорносливом)
     6. Тушкована капуста з грибами
     7. Голубці з рисом та тушкованою морквою і пастернаком або голубці під грибним соусом, з пшоном
     8. Салат із буряка і чищеного оселедця
     9. Салат із солоних огірків, кислої капусти та цибулі
     10. Квасолеві млинці
     11. Гостра приправа із товченого часнику, чорного перця, зеленого кропу, томатної пасти та олії
     12. Пампушки
     13. Городина (морква, буряки, капуста), яблука, груші, сливи (інколи квашені)
     14. Шулики з медом
     15. Калачі
     16. Пісні деруни
     17. Галамбець
     18. Краплики до пісного борщу
     19. Фаршировані бурячки
     20. Пшоняна каша з грибною приправою на олії
     21. Риба смажена.
     22. Тушкована капуста з грибами
     23. Пшоняна каша з грибною приправою на олії
     24. Варена картопля, змащена товченим часником з олією
     25. Капусняк, заправлений олією і пшоном
     26. Горохова каша
     27. Пісний борщ з карасями та грибами
     28. Смажена риба
     29. Вареники зі сливами, грушами, капустою або картоплею.
     30. Млинці
     31. Пісні пироги з капустою, сливами, грушами і т. д.
     32. Пампушник святковий (вважається стравою для Духів, яку люди з ними розділяють)
     33. Варениця
     34. Збитень гарячий
     35. Сирники
     36. Старовинний гуляш
     37. Пиріг із риби
     38. Заливний Язик

     Кулінарні особливості регіонів:
    На Буковині у кутю додають халву.
    На Галичині кутю варять густу, як каша, і щедро заправляють горіхами та маком.
    На Волині кутю подають і густу (без узвару), і рідку. На різдвяний стіл подають борщ із грибами, картоплю в "мундирах".
    На Луганщині кутю зазвичай варять із рису і печуть багато пирогів із різними начинками.
    На Івано-Франківщині до пісного борщу з грибами готують "краплики" – вареники з дрібно порізаним оселедцем, заправлені смаженою на олії цибулею. Обов'язково роблять пісні голубці з рисом, гречкою і грибами та грибну підливу.
    На Закарпатті смажать пісні деруни (без яйця), готують "галамбець" – ковбаски з кукурудзяної каші з засмаженою на олії цибулею.

    Рецепти:

    Пампушник Святковий
    1 кг борошна
     750 г молока
     50 г дріжджів
     15 жовтків
     400 г цукру
     120 г розтопленого масла
    ваніль
     У каструлю насипаємо борошно, заварюємо молоком і добре розтираємо. Після того, як маса охолоне, вливаємо розчинені теплим молоком дріжджі, вимішуємо і ставимо в тепле місце. Коли тісто підійде, додаємо розтерті з цукром жовтки, ваніль.
     Всипаємо борошно невеликими порціями, вимішуємо тісто доти, доки воно не почне відставати від рук, після чого вливаємо топлене масло і знову вимішуємо.
     Викладаємо тісто у форму, заповнивши її на ⅓ висоти, даємо підійти і ставимо в духовку на 1 годину (борошно заливаємо гарячим молоком, ретельно при цьому розмішуючи — це називається заварювати молоком).

    Варениця
     500 г столових буряків
     300 г квасолі
     250 г чорносливу
    100 г олії
     перець, сіль
     Буряки відварити і дрібно нарізати. Відварити квасолю й окремо відварити чорнослив. Чорнослив подрібнити і перемішати з квасолею і буряками. Страву посолити, додати олію і перець.

    Збитень Гарячий
     У 1 л води розчинити по 150 г цукру і меду, додати прянощі (гвоздику, корицю, імбир — за смаком). Кип'ятити 5-10 хвилин, знімаючи піну. Через 30 хвилин напій процідити. Готовий збитень підігріти і пити гарячим.

    Пиріг із риби
     400 грамів готового листового тіста, 200 грамів копченого лосося або горбуші, 200 грамів заморожених очищених креветок, 1 склянка свіжого або замороженого горошку, 0,5 склянки вершків, 1 яйце, сіль, перець, зелень петрушки, вершкове масло.
    Вершкове масло розтопіть, всипте горошок і обсмажте на невеликому вогні під кришкою протягом 10 хвилин. До горошку додайте розморожені креветки і смажте усе разом ще близько 5 хвилин на сильному вогні. Білок відділіть від жовтка. Збийте у блендері рибу, білок, вершки, посоліть і поперчіть пюре.
     Приготуйте начинку: у рибне пюре додайте охолоджену обсмажену суміш і січену зелень петрушки, ретельно перемішайте. Листове тісто розморозьте, розділіть навпіл і розкачайте 2 пласти.
     Одним вистеліть змащену форму для випічки так, щоб утворилися високі борти, викладіть зверху начинку і накрийте другим пластом.

    Смачного та Веселих Свят!

  • Томати, в’ялені в духовці

    05.12.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

    Томати, в’ялені в духовці

    Ви любите смачно поїсти?

    І щоб смачно, корисно, і нічого за це не було? ;)

    Тоді вам сюди.

    Напрклад, ви любите консервацію, але розумієте, що це не дуже корисно.

    Наприклад, ви дуже любите томати, але вам набридли свіжі і хочеться трошки екстраваганції?

    1.       Купуємо стільки томатів, скільки хочете поїсти на тиждень…

    2.       Тримаємо в запасі ½ стакана оливкової олії (можна іншої)

    3.       Сухий базилік, тим’ян, майоран – за смаком

    4.       Часник – за смаком

    На 400г баночку приблизно піде 1 кг томатів – залежить від їх сорту та сухості.

    Деякі майстри кухні пропонують тільки сливку, деякі набір різних, деякі черрі – все залежить від вашої фантазії. Тільки треба пам’ятати, що у разі різносортя у вас буде різної ступені  «підв’яленість». Краще брати невеликі томати.

    Приступаємо до справи.

    1.       Гріємо духовку до 250С.

    2.       Томати ділимо навпіл коли вони дрібні і можна на 4 частини, якщо більші.

    3.       Можливі два варіанти готування:

    ·         У формі для випікання – тоді можна викласти дно духм’яними травами і на них помістити томати

    ·         На таці – тоді вистилаємо тацю папером для випікання і на нього викладаємо томати

    4.       Томати посипаємо сіллю – краще морською. Знову варіант – можна відразу зверху посипати томати ще травами та тертим часником, а можна залишити тільки з сіллю.

    5.       Покропити олією томати

    6.       На верхній поверх духовки викладаємо тацю або форму з томатами і печемо 15 хвилин.

    7.       Вимикаємо нагрів духовки та залишаємо томати на таці/формі в духовці ще на 3 години.

    8.       Якщо ви не посипали томати травами та часником – дусимо часник ножем, викладаємо готові томати в баночку і перекладаємо їх душеним часником та травами, заливаємо зверху олією, щоб покрила томати. Смакуємо коли є настрій J

    9.       У випадку, коли ви вирішили посипати травами та тертим часником до готування – знову ж, на ваш смак – можна також додати душений часник та трави додатково, можна зменшити їх кількість – все за бажанням, пробуємо та творимо винайти свій ідеальний рецепт ;)

    10.   У разі, якщо ви вирішили смакувати відразу (наприклад, гості, обід в колі друзів або сім’ї ) – прото робимо те саме, що в баночці – тільки у гарній мисочці до столу.

     

    Ну, а миски та скатертини до с толу ми вам запропонуємо на вибір – заглядайте на наш сайт :)

     

  • Чим корисні груші

    18.09.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чим корисні груші

    На щастя, маємо гарний врожай груш цього року. Треба насичувати свій організм корисним, фрукти допоможуть  нам підтримати гарну шкіру, нігті, сяючий погляд та гарний настрій.

    Груші можуть бути і їстівними, і декоративними. Смак варіюється від нудотно-солодкого, майже медового, до кислого: вони можуть бути м’якими або твердими, ароматними і без запаху, а колірна палітра просто вражаюча. Якою ж користю може поділитися з нами природа?

    Батьківщиною цього продукту вважається Центральна Європа і Західна Азія. Ще на фресках Помпеї були знайдені їх зображення. Зараз їх вирощують і в Молдові, і в Україні, і в Закавказзі.
    Сучасним ученим і садівникам відома безліч сортів цього фрукта, більше 35. Усі види груш діляться на зимові (підходять для тривалого зберігання), літні і осінні.

    Залежно від призначення, ті або інші сорти підходять для різних блюд. Одні хороші для десертів, джемів, варення, пирогів, інші будуть відмінним доповненням до м’ясних або рибних блюд, але у будь-якому випадку користь груш стане прекрасним доповненням до смакових характеристик. З них роблять навіть мед під назвою бекмес, а також сидр і есенцію. З червоно-коричневої деревини грушевого дерева виготовляється безліч декоративних і господарських речей, а також музичні інструменти і меблі.
    Калорійність цих фруктів невелика, проте вони є відмінним джерелом сил і енергії. Щоб направити корисні властивості груш в потрібне русло, слід звертати увагу на те, з чим ви їх їсте і чим запиваєте. Не можна після груш вживати м’ясо і пити холодну воду, оскільки із-за високого вмісту клітковини вони вважаються досить грубими фруктами для шлунку, і таким поєднанням продуктів можна лише зашкодити.

    Користь груш

    Користь груш пояснюється високим вмістом мінеральних, азотистих, пектинових і дубильних речовин, а також вітамінів С, P, B1, фітонцидів і флавоноїдів, хоча з органічних кислот в них присутній тільки яблучна. У насіннячках плоду багато йоду і масел, так само як і в абрикосових кісточках.

    Корисні властивості груш застосовні при недокрів’ї і слабкості сердечного м’яза.
    Складні ефірні олії, які містяться в плодах, роблять їх прекрасним сечогінним засобом. При каменях в нирках і сечовому міхурі рекомендовано їсти свіжі груші або пити з них сік. У печеному виді користь груш, безумовно, зберігається, особливо для шлунку. Так само виходить і відмінний протикашельний і жарознижуючий засіб. Листя грушевого дерева має протигрибкові властивості.
    Фруктових цукрів в них менше, ніж в яблуках, хоча за смаком і не скажеш. Користь груш в цьому відношенні порівнянна з характеристиками абрикоси. Тому їх можна спокійно їсти при цукровому діабеті, а також людям із захворюваннями підшлункової залози. Відвари, особливо, з вівсом, киселі, компоти передадуть корисні властивості груш тим, хто страждає розладом кишечнику. Насіння плодів має антипаразитарний ефект.

    При купівлі груш слід пам’ятати, що навіть небагато недозрілі плоди зможуть дозріти у вас удома, а ось занадто рихлі по консистенції і перезрілі груші краще не брати. Нехай цей фрукт частіше з’являється на вашому столі, приносить вам і вашому організму задоволення від користі.

    Калорійність груш на 100 грамів продукту складає близько 40 Ккал.

  • Як доглядати за виробами з льону

    16.09.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

    Льон легко переться у воді, причому з кількістю перенесених прань підвищується його м'якість і посилюється блиск.

    Кольорове полотно перуть при температурі 60 градусів. Незабарвлені льняні полотна можна кип'ятити. Перш ніж прати виріб, будь ласка, уважно прочитайте рекомендації по догляду на ярлику виробу або в пам'ятці.

    При пранні в машині вироби з натурального льону можна прати універсальним пральним порошком. Для кольорового льону краще використовувати порошок для тонких тканин. Для прання білого льону можна використовувати тільки кисневі відбілювачі. Ніколи не використовуйте хлорні відбілювачі, щоб уникнути пошкодження волокна. При пранні ссученного, пофарбованого або вишитого льону не можна використовувати жодних відбілювачів.

    Не перевантажуйте пральну машину, щоб льон міг вільно переміщатися у воді, а інакше колір тканини може піти смугами. Використовуйте велику кількість води, так як льон є сильним абсорбентом. При пранні і в машині, і вручну льняні вироби необхідно ретельно полоскати, щоб видалити все мило і миючі засоби і запобігти так званому старінню тканини через окисний ефект. При полосканні кольорового льону додайте трохи оцту - це допоможе зберегти яскравість фарб.

    Видалення плям.

    Пам'ятайте, що свіжі плями видалити значно легше, ніж старі. Ніколи не використовуйте хлорні відбілювачі - вони можуть пошкодити тканину. Перш ніж використовувати плямовивідник, перевірте стійкість барвників тканини. Для цього використовуйте приховані ділянки виробу. Після нанесення засобу для виведення плям залиште на 2-5 хвилин, а потім вимийте. Якщо колір тканини змінився, не використовуйте цей продукт для видалення плями. Ніколи не додавайте плямовивідник безпосередньо в пральну машину. Після обробки виробу плямовивідником його необхідно ретельно випрати і прополоскати, щоб видалити залишки безпосередньо плями і засобу.

    Сушіння.

    Не викручуйте льняні вироби перед сушінням. Корисно розправити виріб, надати йому форму і розгладити - це допомагає зменшити кількість складок і заощадити час при прасуванні. Сушка білого льону на сонці допомагає зберегти початковий білий колір. Не слід пересушувати вироби, так як це призводить до втрати натуральної вологи, і виріб може стати крихким. Краще всього знімати їх, поки вони ще злегка сирі - це полегшить процес прасування.

    Прасування.

    Прасують вироби добре розігрітою праскою із зволожувачем. Прасуйте льняні вироби, поки вони не стануть гладкими, але не занадто сухими, а потім повісьте або розкладіть їх, щоб вони остаточно висохли. Якщо Ви не відразу прасуєте речі, що підсохли, помістіть їх у пластиковий пакет і покладіть його в холодильник або морозильну камеру на кілька годин - це допоможе їм залишитися вологими і захистить від появи цвілі.

    При прасуванні світлопофарбованих виробів пропрасуйте їх спочатку з виворітної сторони, а потім з лицьової, щоб проявився блиск. При прасуванні темних виробів прасуйте їх тільки з вивороту. При прасуванні вишитих виробів, щоб зберегти об'ємність вишивки, прасуйте виріб з виворітної сторони на м'якому махровому рушнику. Особливу увагу слід приділяти прасуванню делікатних мережив і прорізної вишивки, щоб не розтягнути їх - для цього прасуйте їх на м'якій тканині.

     

     

  • Гогольфест-2014 запрошує

    10.09.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

    11-21 вересня в Києві проходить арт фестиваль Гогольфест, 
    по вулиці Інженерній, 7, що на Видубичах.


    Деталі фесту по лінку

    http://gogolfest.org/ukr/news

    Фото з сайту http://afisha.bigmir.net/

    Що можна очікувати від фестивалю цього року:


    Международный фестиваль современного искусства "ГогольФест" в 2014 году пройдет в Киеве 11-21 сентября.

    В 2014 году "ГогольФест" (ГогольFest) решил поменять концепцию. Впервые его программа будет составлена всего за несколько дней до фестиваля, т.к. на 70% она будет состоять из того, что сделают участники за время школы-резиденции"ГогольFest" с 6 августа по 10 сентября. Учебно-производственный комплекс на территории бывшего завода металлоконструкций на Выдубичах будет строить и укреплять конструкции из разных видов искусства и ключевых смежных дисциплин.

    Открытие международного мультидисциплинарного фестиваля "ГогольФест" с участием Orkestronika (Франция), театра-кабаре Che y Moche (Испания), фрик-кабаре Dakh Dаughters Band, Перфомансиста Тамар Рабан (Израиль), Музыкального Конструкторского Бюро (Мишуков, Кабанов, Борисов), fashion art, ста танцоров и десятков музыкантов состоится 11 сентября в 19:00 (стоимость билета - 50 грн.).

    Направления, которые будут представлены на "ГогольФест 2014":

    - театр, школа перфоманса Влада Троицкого
    - архитектура при поддержке фестиваля CANactions  Виктора Зотова и архитектурной школы "МАРШ" Евгения Асса
    - визуальная программа
    - мультипликация при поддержке фестиваля "Линолеум"
    - литература
    - хореография и мимы
    - арт-менеджмент при поддержке бизнес-школ Киево-могилянской академии и МИМ, а также Конгресса активистов  культуры
    - детская программа
    - кино и школа документалистики
    - эко-программа
    - дизайн одежды
    - музыка при поддержке фестиваля "Jazz Коктебель" и "Мастер-класса" Евгения Уткина
    - дизайн
    - волонтерская школа,
    а также ряд сетов по презентации и мониторингу украинского современного искусства для культурных атташе при поддержке Министерства иностранных дел.

    Читайте также: На ГогольФесте покажут фильмы Одесского кинофестиваля

    Фестиваль "ГогольФест" проводится в Украине ежегодно (с небольшим перерывом) в сентябре. Его цель - презентация в едином интерактивном пространстве современного искусства, что включает в себя современную музыку, танец, эксперементальныйтеатр, сценографию, живопись, дизайн, кино, аудиовизуальные и другие виды современных искусств.

    В прошлом году организаторы фестиваля решили сделать вход на "ГогольФест". В этом году стоимость билета - 30 грн, а на специальные мероприятия - от 40 до 100 грн.

    http://www.doroga.ua/Pages/Events.aspx?EventID=439