Блог

  • Чому скатертини важливі на столі

    13.01.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

     

    Обов’язок будь-якого гостинного господаря будинку – зустріти гостей за накритим столом і пригостити. І, звичайно ж, святковість будь-якого застілля додасть скатертина на стоіл. Скатертина на кожен день робить приміщення більш домашнім та затишним. Зі смаком підібрані скатертини та серветки створять особливу атмосферу, яку можна міняти час від часу як вбрання. При виборі цих атрибутів важливо враховувати колір, розмір, форму, фактуру тканини, поєднання із загальним інтер’єром кімнати.

    Види скатертин

    Скатертини на стіл бувають святкові, інтер’єрні, банкетні, обідні, чайні. І, відповідно призначенню, їх шиють з різних тканин, прикрашають різними елементами: вишивкою, аплікацією, бахромою і т.д.

    Дуже оригінальними і ошатними є багатошарові скатертини, які складаються з:

    – наперони – верхньої скатертини, яку дуже зручно поміняти на іншу, не змінюючи повністю всього оздоблення;

    – другого шару – безпосередньо самої скатертини;

    – нижнього шару – мулетона, або подскатертніка , використовуваного для усунення ковзання інших частин комплекту.

    Зручність такого оформлення столів оцінили в ресторанах. Особливістю оригінального покриття є вмілий підбір поєднуються за кольором відтінків, бажано контрастних кольорів, при цьому фактура матеріалу повинна бути однаковою.

    Колір скатертини

    Вибираючи скатертину на стіл, найголовніше, визначитися з кольором. Для щоденного використання важливо враховувати відповідність кольорової гами інтер’єру кімнати. Найбільш відповідними кольорами для повсякденного оформлення столу вважаються нейтральні теплі кольори – бежевий, золотистий, кавовий. Для особливих святкових застіль, таких як день народження, ювілей, весілля, традиційно використовують білу скатертину на стіл – це виглядає дуже урочисто. Чекає зустріч друзів або яке-небудь веселий захід – використовуйте строкаті, яскраві відтінки. Підбираючи колір скатертини, необхідно враховувати і колір використовуваної посуду. Наприклад, на строкатому столі при чайній церемонії більш відповідним буде однотонний сервіз.

    Форма і розмір скатертини

    Скатертина на стіл підбирається залежно від розміру та конфігурації столу. Вони можуть бути круглими, квадратними, прямокутними і овальними. Якщо вибирати скатертину на круглий стіл, підійдуть дві форми: кругла і квадратна. При цьому в кожному разі стіл буде виглядати красиво.

    Вибір розміру також є важливим моментом. Дуже негарно, коли звисають краї скатертини з боків заважають гостям, при цьому неприпустимі підкоміри.

    Тому, перш ніж купувати скатертину, виміряйте стіл. Розраховуючи вільне звисання з боків стільниці, орієнтуйтеся на довжину 30-45 сантиметрів або до середини ніжок столу.

    Цей розмір вважається традиційним. Останнім часом увійшла в моду святкова сервіровка при багатошарових довгих скатертинах до підлоги. А сучасному стилю властиво використання замість скатертини святкових серветок.

    Матеріал скатертини

    Класичним тканинами для скатертин вважаються льон і бавовна. Можливо поєднання матеріалів. Для свят найбільш вишуканими вважаються лляні і скатертини, які можна прикрашати мереживом, аплікацією, сучасним комбінованим оздобленням.

    У нас в онлайн магазині http://4happypeople.com.ua/ ви знайдете вибір високоякісних скатертин з натурального льону. Ми ретельно підбираємо матеріал, оздоблюємо неповторними комбінаціями різних тканин. Також робимо індивідуальні замовлення за вашим бажанням. Вам тільки треба повідомити розміри вашого столу, кольорову гамму та побажання щодо стилю в інтер’єрі – ми зробимо для вас все можливе та неможливе!

    Подзвоніть нам +380 68 325 65 35 і ви отримаєте поради та консультації. Нам буде приємно почути ваші побажання та думки. . 

     

  • Дванадцять пісних страв на Різдво

    06.01.2015, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

    Чи ви готові до Різдвяної Вечері?

     


    Якщо ще пригадуєте рецепти - ми підібрали цікаву добірку пісних страв! - дивіться нижче 

    (Ми традиційно накриваємо святковий стіл нашими льняними скатертинами)
    http://4happypeople.com.ua/catalog/Tablecloth/

    Головна різдвяна страва кутя.

    Інші 11 мають бути пісні: без м'яса, молока, яєць та жиру. Тільки на олії. Так, на Різдво крутять голубці з пшоном, готують заливну рибу, вінегрет, салат із квашеної чи свіжої капусти, тушкують капусту з грибами, варять картоплю або кашу, квасолю, ліплять вареники з капустою, грибами, картоплею, маком, готують грибну і рибну юшку, смажать гриби з цибулею.

    Другою стравою після куті вважають густий узвар із сушениці – з груш, яблук, слив. Дехто додає чорноплідну горобину, малину, вишні. На стіл подають картопляний пісний салат із цибулею, квасолю "толочену", тобто відварену та перемелену через м'ясорубку, домашній хліб, пироги та кисіль.

    Перелік традиційних страв, котрі готують на Святвечір, щоб кожен місяць у новому році був щедрим (Потрібно вибрати 12):

     1. Узвар
     2. Кутя
     3. Січеники з гороху
     4. Смажена або заливна риба
     5. Пісний борщ (з грибами та чорносливом)
     6. Тушкована капуста з грибами
     7. Голубці з рисом та тушкованою морквою і пастернаком або голубці під грибним соусом, з пшоном
     8. Салат із буряка і чищеного оселедця
     9. Салат із солоних огірків, кислої капусти та цибулі
     10. Квасолеві млинці
     11. Гостра приправа із товченого часнику, чорного перця, зеленого кропу, томатної пасти та олії
     12. Пампушки
     13. Городина (морква, буряки, капуста), яблука, груші, сливи (інколи квашені)
     14. Шулики з медом
     15. Калачі
     16. Пісні деруни
     17. Галамбець
     18. Краплики до пісного борщу
     19. Фаршировані бурячки
     20. Пшоняна каша з грибною приправою на олії
     21. Риба смажена.
     22. Тушкована капуста з грибами
     23. Пшоняна каша з грибною приправою на олії
     24. Варена картопля, змащена товченим часником з олією
     25. Капусняк, заправлений олією і пшоном
     26. Горохова каша
     27. Пісний борщ з карасями та грибами
     28. Смажена риба
     29. Вареники зі сливами, грушами, капустою або картоплею.
     30. Млинці
     31. Пісні пироги з капустою, сливами, грушами і т. д.
     32. Пампушник святковий (вважається стравою для Духів, яку люди з ними розділяють)
     33. Варениця
     34. Збитень гарячий
     35. Сирники
     36. Старовинний гуляш
     37. Пиріг із риби
     38. Заливний Язик

     Кулінарні особливості регіонів:
    На Буковині у кутю додають халву.
    На Галичині кутю варять густу, як каша, і щедро заправляють горіхами та маком.
    На Волині кутю подають і густу (без узвару), і рідку. На різдвяний стіл подають борщ із грибами, картоплю в "мундирах".
    На Луганщині кутю зазвичай варять із рису і печуть багато пирогів із різними начинками.
    На Івано-Франківщині до пісного борщу з грибами готують "краплики" – вареники з дрібно порізаним оселедцем, заправлені смаженою на олії цибулею. Обов'язково роблять пісні голубці з рисом, гречкою і грибами та грибну підливу.
    На Закарпатті смажать пісні деруни (без яйця), готують "галамбець" – ковбаски з кукурудзяної каші з засмаженою на олії цибулею.

    Рецепти:

    Пампушник Святковий
    1 кг борошна
     750 г молока
     50 г дріжджів
     15 жовтків
     400 г цукру
     120 г розтопленого масла
    ваніль
     У каструлю насипаємо борошно, заварюємо молоком і добре розтираємо. Після того, як маса охолоне, вливаємо розчинені теплим молоком дріжджі, вимішуємо і ставимо в тепле місце. Коли тісто підійде, додаємо розтерті з цукром жовтки, ваніль.
     Всипаємо борошно невеликими порціями, вимішуємо тісто доти, доки воно не почне відставати від рук, після чого вливаємо топлене масло і знову вимішуємо.
     Викладаємо тісто у форму, заповнивши її на ⅓ висоти, даємо підійти і ставимо в духовку на 1 годину (борошно заливаємо гарячим молоком, ретельно при цьому розмішуючи — це називається заварювати молоком).

    Варениця
     500 г столових буряків
     300 г квасолі
     250 г чорносливу
    100 г олії
     перець, сіль
     Буряки відварити і дрібно нарізати. Відварити квасолю й окремо відварити чорнослив. Чорнослив подрібнити і перемішати з квасолею і буряками. Страву посолити, додати олію і перець.

    Збитень Гарячий
     У 1 л води розчинити по 150 г цукру і меду, додати прянощі (гвоздику, корицю, імбир — за смаком). Кип'ятити 5-10 хвилин, знімаючи піну. Через 30 хвилин напій процідити. Готовий збитень підігріти і пити гарячим.

    Пиріг із риби
     400 грамів готового листового тіста, 200 грамів копченого лосося або горбуші, 200 грамів заморожених очищених креветок, 1 склянка свіжого або замороженого горошку, 0,5 склянки вершків, 1 яйце, сіль, перець, зелень петрушки, вершкове масло.
    Вершкове масло розтопіть, всипте горошок і обсмажте на невеликому вогні під кришкою протягом 10 хвилин. До горошку додайте розморожені креветки і смажте усе разом ще близько 5 хвилин на сильному вогні. Білок відділіть від жовтка. Збийте у блендері рибу, білок, вершки, посоліть і поперчіть пюре.
     Приготуйте начинку: у рибне пюре додайте охолоджену обсмажену суміш і січену зелень петрушки, ретельно перемішайте. Листове тісто розморозьте, розділіть навпіл і розкачайте 2 пласти.
     Одним вистеліть змащену форму для випічки так, щоб утворилися високі борти, викладіть зверху начинку і накрийте другим пластом.

    Смачного та Веселих Свят!

  • Томати, в’ялені в духовці

    05.12.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

    Томати, в’ялені в духовці

    Ви любите смачно поїсти?

    І щоб смачно, корисно, і нічого за це не було? ;)

    Тоді вам сюди.

    Напрклад, ви любите консервацію, але розумієте, що це не дуже корисно.

    Наприклад, ви дуже любите томати, але вам набридли свіжі і хочеться трошки екстраваганції?

    1.       Купуємо стільки томатів, скільки хочете поїсти на тиждень…

    2.       Тримаємо в запасі ½ стакана оливкової олії (можна іншої)

    3.       Сухий базилік, тим’ян, майоран – за смаком

    4.       Часник – за смаком

    На 400г баночку приблизно піде 1 кг томатів – залежить від їх сорту та сухості.

    Деякі майстри кухні пропонують тільки сливку, деякі набір різних, деякі черрі – все залежить від вашої фантазії. Тільки треба пам’ятати, що у разі різносортя у вас буде різної ступені  «підв’яленість». Краще брати невеликі томати.

    Приступаємо до справи.

    1.       Гріємо духовку до 250С.

    2.       Томати ділимо навпіл коли вони дрібні і можна на 4 частини, якщо більші.

    3.       Можливі два варіанти готування:

    ·         У формі для випікання – тоді можна викласти дно духм’яними травами і на них помістити томати

    ·         На таці – тоді вистилаємо тацю папером для випікання і на нього викладаємо томати

    4.       Томати посипаємо сіллю – краще морською. Знову варіант – можна відразу зверху посипати томати ще травами та тертим часником, а можна залишити тільки з сіллю.

    5.       Покропити олією томати

    6.       На верхній поверх духовки викладаємо тацю або форму з томатами і печемо 15 хвилин.

    7.       Вимикаємо нагрів духовки та залишаємо томати на таці/формі в духовці ще на 3 години.

    8.       Якщо ви не посипали томати травами та часником – дусимо часник ножем, викладаємо готові томати в баночку і перекладаємо їх душеним часником та травами, заливаємо зверху олією, щоб покрила томати. Смакуємо коли є настрій J

    9.       У випадку, коли ви вирішили посипати травами та тертим часником до готування – знову ж, на ваш смак – можна також додати душений часник та трави додатково, можна зменшити їх кількість – все за бажанням, пробуємо та творимо винайти свій ідеальний рецепт ;)

    10.   У разі, якщо ви вирішили смакувати відразу (наприклад, гості, обід в колі друзів або сім’ї ) – прото робимо те саме, що в баночці – тільки у гарній мисочці до столу.

     

    Ну, а миски та скатертини до с толу ми вам запропонуємо на вибір – заглядайте на наш сайт :)

     

  • Чим корисні груші

    18.09.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чим корисні груші

    На щастя, маємо гарний врожай груш цього року. Треба насичувати свій організм корисним, фрукти допоможуть  нам підтримати гарну шкіру, нігті, сяючий погляд та гарний настрій.

    Груші можуть бути і їстівними, і декоративними. Смак варіюється від нудотно-солодкого, майже медового, до кислого: вони можуть бути м’якими або твердими, ароматними і без запаху, а колірна палітра просто вражаюча. Якою ж користю може поділитися з нами природа?

    Батьківщиною цього продукту вважається Центральна Європа і Західна Азія. Ще на фресках Помпеї були знайдені їх зображення. Зараз їх вирощують і в Молдові, і в Україні, і в Закавказзі.
    Сучасним ученим і садівникам відома безліч сортів цього фрукта, більше 35. Усі види груш діляться на зимові (підходять для тривалого зберігання), літні і осінні.

    Залежно від призначення, ті або інші сорти підходять для різних блюд. Одні хороші для десертів, джемів, варення, пирогів, інші будуть відмінним доповненням до м’ясних або рибних блюд, але у будь-якому випадку користь груш стане прекрасним доповненням до смакових характеристик. З них роблять навіть мед під назвою бекмес, а також сидр і есенцію. З червоно-коричневої деревини грушевого дерева виготовляється безліч декоративних і господарських речей, а також музичні інструменти і меблі.
    Калорійність цих фруктів невелика, проте вони є відмінним джерелом сил і енергії. Щоб направити корисні властивості груш в потрібне русло, слід звертати увагу на те, з чим ви їх їсте і чим запиваєте. Не можна після груш вживати м’ясо і пити холодну воду, оскільки із-за високого вмісту клітковини вони вважаються досить грубими фруктами для шлунку, і таким поєднанням продуктів можна лише зашкодити.

    Користь груш

    Користь груш пояснюється високим вмістом мінеральних, азотистих, пектинових і дубильних речовин, а також вітамінів С, P, B1, фітонцидів і флавоноїдів, хоча з органічних кислот в них присутній тільки яблучна. У насіннячках плоду багато йоду і масел, так само як і в абрикосових кісточках.

    Корисні властивості груш застосовні при недокрів’ї і слабкості сердечного м’яза.
    Складні ефірні олії, які містяться в плодах, роблять їх прекрасним сечогінним засобом. При каменях в нирках і сечовому міхурі рекомендовано їсти свіжі груші або пити з них сік. У печеному виді користь груш, безумовно, зберігається, особливо для шлунку. Так само виходить і відмінний протикашельний і жарознижуючий засіб. Листя грушевого дерева має протигрибкові властивості.
    Фруктових цукрів в них менше, ніж в яблуках, хоча за смаком і не скажеш. Користь груш в цьому відношенні порівнянна з характеристиками абрикоси. Тому їх можна спокійно їсти при цукровому діабеті, а також людям із захворюваннями підшлункової залози. Відвари, особливо, з вівсом, киселі, компоти передадуть корисні властивості груш тим, хто страждає розладом кишечнику. Насіння плодів має антипаразитарний ефект.

    При купівлі груш слід пам’ятати, що навіть небагато недозрілі плоди зможуть дозріти у вас удома, а ось занадто рихлі по консистенції і перезрілі груші краще не брати. Нехай цей фрукт частіше з’являється на вашому столі, приносить вам і вашому організму задоволення від користі.

    Калорійність груш на 100 грамів продукту складає близько 40 Ккал.

  • Як доглядати за виробами з льону

    16.09.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

    Льон легко переться у воді, причому з кількістю перенесених прань підвищується його м'якість і посилюється блиск.

    Кольорове полотно перуть при температурі 60 градусів. Незабарвлені льняні полотна можна кип'ятити. Перш ніж прати виріб, будь ласка, уважно прочитайте рекомендації по догляду на ярлику виробу або в пам'ятці.

    При пранні в машині вироби з натурального льону можна прати універсальним пральним порошком. Для кольорового льону краще використовувати порошок для тонких тканин. Для прання білого льону можна використовувати тільки кисневі відбілювачі. Ніколи не використовуйте хлорні відбілювачі, щоб уникнути пошкодження волокна. При пранні ссученного, пофарбованого або вишитого льону не можна використовувати жодних відбілювачів.

    Не перевантажуйте пральну машину, щоб льон міг вільно переміщатися у воді, а інакше колір тканини може піти смугами. Використовуйте велику кількість води, так як льон є сильним абсорбентом. При пранні і в машині, і вручну льняні вироби необхідно ретельно полоскати, щоб видалити все мило і миючі засоби і запобігти так званому старінню тканини через окисний ефект. При полосканні кольорового льону додайте трохи оцту - це допоможе зберегти яскравість фарб.

    Видалення плям.

    Пам'ятайте, що свіжі плями видалити значно легше, ніж старі. Ніколи не використовуйте хлорні відбілювачі - вони можуть пошкодити тканину. Перш ніж використовувати плямовивідник, перевірте стійкість барвників тканини. Для цього використовуйте приховані ділянки виробу. Після нанесення засобу для виведення плям залиште на 2-5 хвилин, а потім вимийте. Якщо колір тканини змінився, не використовуйте цей продукт для видалення плями. Ніколи не додавайте плямовивідник безпосередньо в пральну машину. Після обробки виробу плямовивідником його необхідно ретельно випрати і прополоскати, щоб видалити залишки безпосередньо плями і засобу.

    Сушіння.

    Не викручуйте льняні вироби перед сушінням. Корисно розправити виріб, надати йому форму і розгладити - це допомагає зменшити кількість складок і заощадити час при прасуванні. Сушка білого льону на сонці допомагає зберегти початковий білий колір. Не слід пересушувати вироби, так як це призводить до втрати натуральної вологи, і виріб може стати крихким. Краще всього знімати їх, поки вони ще злегка сирі - це полегшить процес прасування.

    Прасування.

    Прасують вироби добре розігрітою праскою із зволожувачем. Прасуйте льняні вироби, поки вони не стануть гладкими, але не занадто сухими, а потім повісьте або розкладіть їх, щоб вони остаточно висохли. Якщо Ви не відразу прасуєте речі, що підсохли, помістіть їх у пластиковий пакет і покладіть його в холодильник або морозильну камеру на кілька годин - це допоможе їм залишитися вологими і захистить від появи цвілі.

    При прасуванні світлопофарбованих виробів пропрасуйте їх спочатку з виворітної сторони, а потім з лицьової, щоб проявився блиск. При прасуванні темних виробів прасуйте їх тільки з вивороту. При прасуванні вишитих виробів, щоб зберегти об'ємність вишивки, прасуйте виріб з виворітної сторони на м'якому махровому рушнику. Особливу увагу слід приділяти прасуванню делікатних мережив і прорізної вишивки, щоб не розтягнути їх - для цього прасуйте їх на м'якій тканині.

     

     

  • Гогольфест-2014 запрошує

    10.09.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

     

    11-21 вересня в Києві проходить арт фестиваль Гогольфест, 
    по вулиці Інженерній, 7, що на Видубичах.


    Деталі фесту по лінку

    http://gogolfest.org/ukr/news

    Фото з сайту http://afisha.bigmir.net/

    Що можна очікувати від фестивалю цього року:


    Международный фестиваль современного искусства "ГогольФест" в 2014 году пройдет в Киеве 11-21 сентября.

    В 2014 году "ГогольФест" (ГогольFest) решил поменять концепцию. Впервые его программа будет составлена всего за несколько дней до фестиваля, т.к. на 70% она будет состоять из того, что сделают участники за время школы-резиденции"ГогольFest" с 6 августа по 10 сентября. Учебно-производственный комплекс на территории бывшего завода металлоконструкций на Выдубичах будет строить и укреплять конструкции из разных видов искусства и ключевых смежных дисциплин.

    Открытие международного мультидисциплинарного фестиваля "ГогольФест" с участием Orkestronika (Франция), театра-кабаре Che y Moche (Испания), фрик-кабаре Dakh Dаughters Band, Перфомансиста Тамар Рабан (Израиль), Музыкального Конструкторского Бюро (Мишуков, Кабанов, Борисов), fashion art, ста танцоров и десятков музыкантов состоится 11 сентября в 19:00 (стоимость билета - 50 грн.).

    Направления, которые будут представлены на "ГогольФест 2014":

    - театр, школа перфоманса Влада Троицкого
    - архитектура при поддержке фестиваля CANactions  Виктора Зотова и архитектурной школы "МАРШ" Евгения Асса
    - визуальная программа
    - мультипликация при поддержке фестиваля "Линолеум"
    - литература
    - хореография и мимы
    - арт-менеджмент при поддержке бизнес-школ Киево-могилянской академии и МИМ, а также Конгресса активистов  культуры
    - детская программа
    - кино и школа документалистики
    - эко-программа
    - дизайн одежды
    - музыка при поддержке фестиваля "Jazz Коктебель" и "Мастер-класса" Евгения Уткина
    - дизайн
    - волонтерская школа,
    а также ряд сетов по презентации и мониторингу украинского современного искусства для культурных атташе при поддержке Министерства иностранных дел.

    Читайте также: На ГогольФесте покажут фильмы Одесского кинофестиваля

    Фестиваль "ГогольФест" проводится в Украине ежегодно (с небольшим перерывом) в сентябре. Его цель - презентация в едином интерактивном пространстве современного искусства, что включает в себя современную музыку, танец, эксперементальныйтеатр, сценографию, живопись, дизайн, кино, аудиовизуальные и другие виды современных искусств.

    В прошлом году организаторы фестиваля решили сделать вход на "ГогольФест". В этом году стоимость билета - 30 грн, а на специальные мероприятия - от 40 до 100 грн.

    http://www.doroga.ua/Pages/Events.aspx?EventID=439

  • Чому варто вибирати постільну білизну з льону

    28.08.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Постільна білизна з льону - це високоякісна білизна, яке відноситься до середньої і дорогої цінової категорії постільної білизни. Льняна тканина має ряд переваг, таких як:

    екологічність;
    зносостійкість і висока міцність;
    прекрасні гігієнічні характеристики;
    гігроскопічність - здатність тканини поглинати пари з повітря;
    чудова пропускна здатність - повітря проходить дуже легко;
    невеликий ступінь маркості (не потребує частого прання);
    практично не линяє і не мнеться;
    прекрасно тримає забарвлення.

    Постільна білизна з льону не жовтіє, довго зберігаючи свій ідеальний зовнішній вигляд. Крім перерахованих вище властивостей даної постільної білизни, льняна тканина має текстуру, яка надає масажний ефект під час Вашого відпочинку, знімає втому, а також має профілактичний ефект шкірних захворювань.

    Постільна білизна з льняної тканини виготовляється з 100%-ного льону та з напівльняних тканин.

    Лікарі всього світу рекомендують постільну білизну з льону людям, які страждають алергією або астмою і людям з проблемною шкірою.

    Рекомендації по догляду

    Білизна з льону може похвалитися своєю довговічністю. Постільна білизна з льону може давати усадку 2-6%, ось чому необхідно дотримуватися інструкцій, які вказані на етикетці товару.

    Льон легко прати і прасувати. Експерти радять прати постільну білизну з льону в пральній машині при температурі 90°С. Кількість обертів пральної машини не повинна перевищувати 400 за хвилину. Перед тим, як покласти вироби в пральну машину, рекомендується вивернути підковдру і наволочки навиворіт , що дозволить довше зберегти малюнок тканини. Також постарайтеся заповнювати барабан пральної машини до 60%.

    Намагайтеся використовувати при пранні порошки з мінімальним вмістом відбілюючих компонентів, щоб не пошкодити малюнок на тканині. Категорично не рекомендується використовувати відбілювачі.

    Є й народні поради по догляду за білизною з льняної тканини, наприклад такі вироби відіпрати простіше, якщо попередньо намилити їх і витримати в теплій воді 1 годину. Потім радять додати у воду трохи прального порошку і 1 столову ложку оцту. Потім випрати і гарненько прополоскати.

    Щоб зберегти яскравість пофарбованих льняних тканин, в мильний розчин при пранні додають сіль, оцет додають при полосканні.

    Ви завжди можете купити постільну білизну з льону в нашому інтернет-магазині  - в нас найкраще поєднання ціна - якість. Виготовляємо постільну білизну та інші речі домашнього текстилю на замовлення, а також для ресторанів, готелів, організацій.

    Розміри постільної білизни:

    Півтораспальний комплект:

    Підковдра - 145 х 210 см або 160 х 215 см;

    Простирадло - 145 х 220 см або 150 х 215 см або 160 х 215 см;

    Наволочка - 50 х 70 см (2 шт.) або 70 х 70 см (2 шт.).

    Двоспальний комплект:

    Підковдра - 175 х 210 см або 180 х 215 см;

    Простирадло - 200 х 220 см або 215 х 240 см;

    Наволочка - 50 х 70 см (2шт.) або 70 х 70 (2 шт.)

    Евро комплект:

    Підковдра - 200 х 220 см або 200 х 215 см;

    Простирадло - 220 х 240см або 215 х 240 см;

    Наволочка - 50 х 70 см (2 шт.) або 70 х 70 см (2 шт.).

    Підлітковий комплект:

    Підковдра - 160 х 215 см;

    Простирадло - 160 х 215 см;

    Наволочка - 50 х 70 см.

    Дитячий комплект:

    Підковдра - 100 х 145 см або 110 х 140 см або 110 х 145 см;

    Простирадло - 100 х 145 см або 110 х 140 см;

    Наволочка - 40 х 60 см.

  • Чим корисні яблука?

    27.08.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

     

    Яблука — один з найпопулярніших фруктів у нашій країні. Цілий рік, а влітку особливо, яблука можна зустріти практично в кожному домі! Причина полягає в тому, що яблука не тільки надзвичайно смачні, але і дуже корисні! Але чим корисні яблука, які корисні речовини вони містять, і який позитивний ефект можуть надавати на організм?

    Що корисного в яблуках

    По-перше, близько 0.6% маси яблука становить клітковина — харчові волокна, целюлоза, яка є джерелом глюкози для нашого організму. Крім того, клітковина виступає як нормалізатор травлення — багато дієтологів рекомендують вживання продуктів містять клітковину між прийомами їжі. Ось чим корисні зелені яблука, визнані кращим продуктом для «перекусів» між прийомами їжі!

    По-друге: яблука є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів! Можете собі уявити — вітаміну А в яблуках в півтора рази більше, ніж у цитрусових, а за кількістю вітаміну B2 яблука помітно випереджають інші фрукти, але ж цей вітамін корисний для травлення, а також стимулює зростання!

    По-третє: яблука містять до 0.3% маси пектину — речовини, яка разом з клітковиною дозволяє знизити рівень холестерину в крові!

    Чим корисні яблука для організму

      Яблука захищають від атеросклерозу та серцевих захворювань! Завдяки зниженню рівня холестерину, про який ми говорили вище, знижується небезпека закупорки судин бляшки холестеринів, запобігає розвиток атеросклерозу судин, а вживання всього двох-трьох яблук в день, за умови збалансованого харчування, може знизити ймовірність серцевого нападу на 32%!

      Яблука дозволяють нормалізувати травлення! Завдяки харчовим волокнам (клітковині) яблука можуть виступати в якості нормалізаторів травлення — як засіб проти закрепів. Важливо також зазначити, чим корисні печені яблука — вони можуть виступати в якості легкого проносного і сечогінний засіб! Крім того свіже зелене яблучко може виступати відмінним засобом проти нудоти або навіть зупинити від блювоти!

      Яблука корисні діабетикам! Не дивлячись на велику кількість цукру в яблуках, вони не можуть нашкодити діабетикам, тому що містять фруктозу, не викликає гіперглікемію.

      Яблука можуть виступати в якості чудового засобу проти безсоння! Вміщені в яблуках мікроелементи сприяють мозкової активності і підтримують нервову систему! Крім того свіжовичавлений яблучний сік можна давати плакав маленькій дитині, щоб той заспокоївся — сік володіє прекрасним заспокійливу дію.

      Не варто забувати, що яблука містять велику кількість антиоксидантів, які захищають організм від раку! Крім того, яблука містять фітонциди, що володіють дезинфікуючим дією! Яблука навіть захищають зуби від карієсу! Володіючи такою кількістю корисних властивостей яблука є ключовим елементом раціону будь-який, піклується про своє здоров’я, сім’ї!

     

  • Як поводити себе в спеку

    02.08.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Така спека...
    Що радять лікарі - як поводитися під час спеки:

    Щоб уберегтися від негативного впливу спекотної погоди, слід збільшити кількість вживання рідини.
    А ще важливо відмовитися від алкоголю, носити головні убори та якнайменше виходити на вулицю з 12-ї до 16-ї години, інформує ОДТРК “Карпати”.
    Лікарі також наполегливо радять літнім людям:
    — намагатись вирішувати свої справи, які потребують виходу на вулицю вранці до 11-12 години, або ближче до вечора, після 16 години;
    — підбирати світлий, зручний одяг із натуральних тканин .
    — йдучи на вулицю, обов’язково мати при собі невеличку пляшку прохолодної  питної води або прохолодний чай з лимоном. Впродовж спекотного дня дорослій людині потрібно випивати не менше 2,5 – 3 л рідини;
    Багато громадян використовують кондиціонери. Важливо пам’ятати, що різниця температур у приміщенні й на вулиці не повинна перевищувати 10 градусів, інакше  дуже легко захворіти на нежить, а в гіршому випадку – пневмонію або радикуліт.
    Лікарі також  радять частіше ополіскувати руки і обличчя холодною водою, обтиратися вологою хустинкою, приймати теплий чи контрастний душ,  гуляти біля води, купатись на дозволених пляжах.

     

  • Соус песто - найкраща приправа літа

    16.07.2014, 4HappyPeople.com.ua Manager

    Чи ви готували вже Песто?

    Песто – це соус, що походить з італійської Генуї, що в Лігурії. В основу входить базилік, часник, оливкова олія, горіхи  та сир Пармезан. Песто з Калабрії та Сицілії має інші інгредієнти – додаються томати, перець і соус має гострий смак.

    Давайте зупинимося на лігурійському песто та ми поділимося з Вами перевіреним рецептом та варіаціями.

    Класично пропонують інгредієнти:

    ¼ стакану кедрових горішків

    2 головки часнику

    Сіль за смаком

    3 стакани листя зеленого базиліку, без стовбурів (помірно спресовані)

    ½ стакану нерафінованої оливкової олії                                                                                                                                   

    ¼ стакану тертого пармезану

    В блендері перетерти всі тверді інгредієнти, крім сиру. Додати сіль, олію та тертий сир.

    *****

    Варіант «на око»:

    5 середніх пучків зеленого базиліку, без стовбурів

    2 головки часнику

    Сіль за смаком

    ¼ стакану кедрових горішків

    ¼ чашки горішків кешью або волоських – які під рукою

    Пармезан або Грана падано – ¼ стакану тертого, але якщо є менше – не переймайтеся – можна просто за смаком.

    Оливкову олію додаємо згідно бажання консинстенції – вливає мо в останню чергу стільки, скільки вам потрібно розвести соус.

    В блендері перетерти всі тверді інгредієнти, крім сиру. Додати сіль, олію та тертий сир.

    Порада:

    В залежності від того, в які страви ви бажаєте додавати песто – слід варіювати густоту соусу.

    Наприклад, в основному ви будете мастити канапки та сендвічі соусом,  - тоді радимо зробити густим.

    Навіть густий соус завжди можна дорозвести олією – і додати до страв з м’яса, риби, морепродуктів, локшини або овочів.

    Смачного!

    Будемо раді почути від вас відгуки та рецепти, які ми опублікуємо згодом.